Citadella (2016)

társasjáték 10 7
Citadels
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–8

Emelj királyhoz illő középkori várost!

A királyságnak szüksége van egy új Építőmesterre, és te is az irigyelt állásért harcba szállók között vagy. Hogy téged válasszanak, le kell nyűgöznöd az uralkodót, méghozzá a legfenségesebb középkori metropolisz megépítésével. Ehhez különféle… [tovább]

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Laura_Görög 
Citadella (2016)

Citadella (2016) társasjáték

Nagyon-nagyon jó játék! Ha már mindenki tisztában van a szabályokkal (1-2 játszás kell hozzá), akkor gyors, pörgős. A középkori ármánykodós hangulat garantált. Külön szeretem, hogy kínál az alkotó különböző karakter-kombókat, attól függően, mennyire vágyunk konfrontációra/építkezésre/stb. Nálunk családilag is működik. Iszogatós bulikon nagyon el tud húzódni, főleg, ha vannak olyanok, akik nincsenek tisztában a szabályokkal. Szép is és jó is. Szeretem.

Morn 
Citadella (2016)

Citadella (2016) társasjáték

Határozottan nem rossz az alap felállás, hogy a koronától függően (mi a speckó karakterekkel játszottunk, így a császárral) a kezdő játékostól kezdve választunk, valószínűleg mindig más szereplőt, titkon, így megvan a maga kis fincsi stratégiája a játéknak. A különleges képességek is egész jók, bár van néhány elég béna is, de pl. a boszorkány meglehetősen erős.
A kerületek leépítése sem olyan egyszerű, főleg, ha egy másik játékos előszeretettel téged babonáz meg, zsarol meg, rombolja le a kerületedet vagy ami tetszik. Utóbbi miatt lassú is volt a játék, mert kb csak azt éreztem, hogy rombolnak, építek, rombolnak, építek… a végén megelégeltem, sikerült jó karaktereket választanom és így kibekkelnem a győzelmet, csak egy-két dolgot el kellett engednem.
Iszonyatosan lassú játék, már a felénél azt éreztem, hogy vége lehetne, mert már kezdem unni. Hatan voltunk, lehet emiatt is, de számomra tényleg már szenvedés volt. Kár érte, mert az alapötlet jó, csak a kivitelezés…


Hasonló játékok címkék alapján