Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth (2005)

videójáték 16 7

A kultikus horrorszerző, H.P. Lovecraft által megteremtett mitológia elevenedik meg ebben a játékban, ahol egy átlagos férfi főhőst, Jack Walterst kell irányítanunk. Eleinte inkább menekülünk a városlakók elől, akik az életünkre törnek, majd később felvesszük velük a harcot, és magával a Nagy… [tovább]

Képek 14

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi 

A végigjátszottam kifejezés erős túlzás…mondjuk úgy, hogy mindent megpróbáltam, hogy győzedelmeskedjek a kritikus bugok felett, de végül elbuktam, úgyhogy a végén már egy végigjátszást néztem meg, hogy megtudjam, mi lett a vége. A Steames verziót senkinek sem ajánlom, mert használhatatlan.
A régi, tehát ronda grafika csak nyomasztóbbá teszi az egész hangulatot. Szerintem elég nehéz játék, egy jó darabig csak menekülni lehet az ellenségek elől, mindenféle fegyver nélkül, ráadásul menteni csak a save pointokon lehet. A játékmenet mereven lineáris, ha kihagysz valami mütyürt, vagy elfelejtesz valakivel beszélni, esélyed sincs tovább jutni, úgyhogy a legjobb taktika, ha átfésülöd a terepet, és mindent felveszel, amit csak tudsz. Jack Walters számomra nem egy szimpatikus főhős, alapvetően ha nem lennénk rákényszerítve, hogy vele játsszunk, szerintem életképtelen lenne.
A lovecrafti hangulatot mindenesetre jól hozza, de sajnos tele van bugokkal, amik miatt nem lehet végigvinni (legalábbis a Steames verziót). :(

Artnecro 

Minden hibája ellenére, én egyszerűen imádtam ezt a játékot. Persze eljárt felette az idő (nagyon), de lehet, hogy az én természetellenes vonzódásom a lovecraftian cuccokhoz túlságosan kóros és emiatt meg tudok neki bocsájtani rengeteg dolgot; mérhetetlen sok bug, elcrashelt küldetések, „csaló” ellenfelek hemzsegnek a programban.
Különösen tetszett a gyógyulási rendszer. Hősünk kalandjai során nagyon csúnyán meg tud sérülni, lesz itt csonttörés, mérgezés, nyílt seb, amit el kell majd látnunk. Ilyenkor csak fel kell csapni a kis elsősegély ládánkat és a megfelelő eszközökkel orvosolni a problémát. Nyilván ez sem olyan mély, mint a Snake Eater-ben (MGS3), de jópofa és nagyon sokat ad a hangulathoz. Merthogy a hangulat, az mindent képes vinni. Abszolút kedvencem a hajós jelenet, attól még most is feláll a szőr a hátamon.
Összegezve, ez nem egy tökéletes játék, messze nem az, de aki szereti a Lovecraft univerzumot és túl tud lendülni néhány (valójában sok) problémán (retro játékos felfogás ezen tud segíteni), akkor egy remek élménnyel lesz gazdagabb.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján