Black Mesa (2020)

videójáték 6

A Black Mesa egy díjnyertes, rajongók által készített játék. Gordon Freeman útját kell végigkísérni a Black Mesa Research Facility-ben.

Videók

SzereplőSzinkronhang
Gordon Freeman

Most játszik vele 1

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

hankman 
Black Mesa (2020)

Black Mesa (2020) videójáték

Ez a játék egyenesen a gamerek szívéhez szól!

Imádom a half-life sorozatot, imádom az első részét, és belőle is a sima és nem a HD kiadást. Ez a játék nagyon eltalált, a source engine gyönyörű, és hatalmas teljesítmény volt összehozni ezt a játékot, hogy nem csak egy egyszerűen portolták, hanem kvázi mindent elölről újraterveztek.

A helyszínek maximálisan hihetőek az újra gondolásnak köszönhetően spoiler Na de ne szaladjunk ennyire előre, már maga a vasút is egy hatalmas élmény a legelején, tele van élettel az egész kutató állomás.

Nehéz felsorolni mi mindaz ami nagyon tetszett a játékban. A több féle NPC. Ha többen vannak időnként egymással is kommunikálnak spoiler. A Xen-t nem értve, a játék menete minimálisan lett csak megváltoztatva, itt ott egy eldugott sarkot, magaslatot csak be-be építettek a készítők, ahol extra ellátmányt lehet találni, de ezek betudhatók a felturbózott helyíznek komplexitásának. Még annyi minimális újítás került bele, hogy a „kézben hordás” funkció egy két helyen szükséges, ami még a HL1-ben nem volt, és nyilván a HL2 mintájára alkalmazták itt is. Ilyen apróbb, hozd és vidd ide, tedd ide tedd oda dolgok spoiler. Mivel Complete Beta verzióval játszottam előfordulnak még bakik spoiler, de játékélményt megakasztó hibával egyszer találkoztam csak, de egy újratöltés megoldotta: bizonyára finomodni fog még ez is. A zenék, a zenék… hát azok egyszerűen valami fantasztikusak! Ritkán szoktam felfigyelni mi csörög éppen az akciók alatt, és ritka, hogy kiemelek egy játéknak a zenéjét, de itt ez több mind rendben volt. Minden adott szituációhoz tökéletesen illettek és dobott a játékhangulaton (ez a Xen-re is igaz).

Nosztalgikus öröm töltött el miközben a régi helyszíneket végig jártam az új köntöseikben. Pontosan erre vágytam! Azonban még sem tudtam sajnos megadni rá a csillagos 10-est és ennek egy nagyon egyszerű oka van: Xen. Félre értés ne essék: a Xen is irtó gyönyörű része lett a játéknak, de szerintem ez az ami megfogja osztani a hardcore HL társadalmat.

A készítők itt engedték szabadjára a kreativitásukat, és valóban nagyszerű ötleteik voltak, de számomra olyan érzés volt, hogy minderre azért volt szükség, mivel 2012-ben már kikerült egy Xen-ig végig játszható önálló kiadás, ezért most valami eladható terméket kellett csinálni hozzá. Röviden: azzal, hogy nem követték a HL1 Xen világát, nekem innentől kezdve már nem „AZ” a játék maradt. Kaptam valamit, ami szép, HL1 szerű, de nem az.

Itt is voltak iszonyat jó ötletek: spoiler.
A helyszínekkel kapcsolatban számomra negatív: spoiler A helyszínek közül viszont tetszett amikor spoiler
A Gonark csaták igazán epikusak, de spoiler
Ami még megosztóbb a Xen világával kapcsolatban: új ellenségek! spoiler
A Nihilanth is pompásan meg lett dizájnozva, és a harcot is némiképp átalakították, de ez viszont nekem tetszett.

Összességébe: mindenképpen egy gyöngyszem, felejthetetlen darab, de a Xen felemás érzéseket kelt bennem. Biztos lesz újra játszás, ha más nem akkor a Lambda Project!


Hasonló játékok címkék alapján