BioShock 2 (2010)

videójáték 25

A játék megőrizte elődjének, a BioShock-nak a „moralitás-alapú”, jól kidolgozott történetvezetését, a részletgazdag környezetet és az Ayn Rand-inspirálta disztópikus világot.
A játék egy alternatív világban, 1970-ben játszódik, ahol a játékos ezúttal, Subject Delta, egy az előző részből… [tovább]

BioShock 2 Remastered2016

Képek 4

Kedvencelte 8

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Th3DarkKn1ght 
BioShock 2 (2010)

BioShock 2 (2010) videójáték

Az első BioShock sikere után várható volt, hogy készül hozzá folytatás, ami két évvel később meg is jelent. A játék az 1958-as szilveszteri összejövetellel nyit, amiről már sokat lehetett hallani az első játékban is. A főszereplő Delta alanytól elszakítják a Little Sister-ét, majd ráveszik, hogy főbe lője magát. Tíz év múlva „feltámad” és mindenáron meg akarja találni azt a kislányt, akire vigyáznia kellett volna. Innen vesszük át az irányítást. Ismét Rapture-ben járunk, de már az első rész eseményei után, és ha lehet ilyet mondani, még kihaltabb és lepusztultabb a környezet, de azért ellenfélből akad bőven. A BioShock 2-ben egy Big Daddy-t irányíthatunk (az előző játékban szereplő mini-bossokhoz hasonló lényt), amit nagyon jó ötletnek tartok! Iszonyatosan hangulatos ennek a félelmetes lénynek a bőrébe bújva döngő léptekkel kóborolni Rapture vízalatti folyosóin! (Meg néha a vízben is) Big Daddy mellé kapunk hozzá illő fegyvereket is, mint a Fúró, vagy a minigun. Újítás a játékmenetben, hogy ezeket fejleszthetjük is. Plazmidok most is vannak, és ugyanúgy ADAM-be kerülnek, amiket Little Sisterekből „nyerhetünk ki”. Persze, ha előtte legyőzzük a rájuk vigyázó Big Daddyket! Új ellenségként megkaptuk a Big Sistereket. A férfi változatukkal ellentétben, ők gyorsak, mozgékonyak, egyik falról a másikra ugrálnak, de ugyanúgy páncél védi őket és sokat sebeznek. A játék legnehezebb összecsapásait nekik köszönhetjük. (Viszont el is kerülhetjük őket, ha az adott pályán nem gyűjtjük be az összes Little Sister-t, viszont így értékes ADAM-től fosztjuk meg magunkat) A grafikáért az Unreal motor a felelős és ugyanolyan jól, talán egy picit jobban is néz ki, mint az első játék. A történet kicsit egysíkú, viszont érzelmes! Annak ellenére, hogy sokan ezt a játékot tartják a széria leggyengébb darabjának, nekem ez tetszett a legjobban! Itt működik igazán az akció és a horror egyvelege!

Victorious 
BioShock 2 (2010)

BioShock 2 (2010) videójáték

Úgy tűnik sokszor szembe megyek a népszerű sorozatok rangsorolásával, mert nekem ez jobban bejött, mint az első.
Sokkal jobban élveztem a storyt, közelebb állt hozzám a főszereplő és a célja, jobban bejött a harc és a hacking is mérföldekkel jobb volt. Szép volt a zárása is.
A főellenség persze az agyamra ment, borzalmas volt. Ryan azért elviselhetőbb volt.
Tetszett a kis mellékszál is Mark üzeneteivel, mindig érdeklődve hallgattam. Persze, hogy spoiler
Sajnos az ADAM gyűjtés a little sisterekkel gyorsan monoton és idegesítő lett, hanyagoltam volna. De tetszett a big sisterek behozása.

Sorra kerül majd újra az infinite is, de még kicsit várnia kell.


Folytatása

BioShock 2: Minerva’s Den (2010) videójáték

Összehasonlítás

BioShock


Hasonló játékok címkék alapján