Betrayal at House on the Hill (2004)

társasjáték 12 4
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 3–6

A Betrayal at House on the Hill játékban egy elhagyatott kúriát kell felderítenünk játékostársainkkal közösen, mely minden alkalommal más és más játékélményhez vezet. Nincs meghatározott térkép, minden alkalommal mi magunk alakítjuk ki a ház alaprajzát. úgy, hogy húzunk egyet a megfelelő… [tovább]

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

LRn 
Betrayal at House on the Hill (2004)

Betrayal at House on the Hill (2004) társasjáték

Nocsak! Egy elhagyott ház. Menjünk be, mi baj lehet?
Kinek ne lenne ismerős ez a jelenet egy b kategóriás horrorból? És kinek ne lenne ismerős a folytatás…?

A Betrayal… egy olyan félkooperatív játék, amely ezeknek a kliséknek a hangulatát idézi meg. A játékosok – kezdetben – egy csapatként fedezik fel a házat: tárgyakat gyűjtögetnek, baljós előjelekkel szembesülnek, és történnek velük dolgok, amelyek megerősítik vagy épp legyengítik őket. A ház alaprajza minden játékban más és más – sosem tudjuk előre, mit rejtenek a csukott ajtók…

Aztán eljön az a pont, ahol megváltozik a játék menete: az egyik játékos árulóvá válik,* s a ház titkaival karöltve társai ellen fordul, akiknek minden erejükre szükségük lesz, hogy ép bőrrel megússzák a kalandot… A játékosok ötven különböző végkimenetelt találnak a dobozban, így sokszor újrajátszható ez a játék.

Most játszottam vele először, rögtön négy kör is lement belőle. Nagyon szeretem a kooperatív játékokat, így nagyon vártam, hogy kipróbálhassam, ráadásul olyan társasággal voltam, akiknek van szerepjátékos múltja (vagy jelene), így adott volt, hogy bele tudjuk majd élni magunkat a szerepeinkbe. És azt tapasztaltam, hogy ez a beleélés a lelke a dolognak – ettől a játéktól annyit kapsz, amennyit hajlandó vagy beletenni. Megfelelő társasággal nagyon szórakoztató és hangulatos, de ha valaki nem fogékony a témára, akkor unalmasnak fogja találni. A kártyákon szereplő események nagyon repetitívek, és az egész rettentően szerencsealapú (szinte mindent kockadobással döntünk el). Ez az esetlegesség kicsit elvette a kedvem úgy a harmadik kör körül. Egyébként a szabályok nagyon egyszerűek, gyorsan tanulhatóak, így kezdők is bátran belevághatnak – szerepjátékosok társasjátékossá neveléséhez pedig kifejezetten ideális.

Szóval nem lesz a kedvenc játékom, de ha néha előkerül, nem fogok tiltakozni egy kis borzongás ellen…

*Olyan forgatókönyv is van, amelyben nem árulóvá válik, csak olyat tesz, amivel kiváltja a bajt.

Rendbonto 
Betrayal at House on the Hill (2004)

Betrayal at House on the Hill (2004) társasjáték

Maga a játék hangulata, az hogy 50 különböző történetet tartalmaz, és a véletlenszerűen felépített ház miatt mindenképpen egy jó alkotásnak mondanám ezt a társasjátékot. A szabály abszolút könnyű, ellenben maga a játék már irdatlanul nehéz. Kihívásokat bőven tartalmaz, már maga az, hogy a házban lévő „meglepetéseket” túlélje az ember, nem hogy még egy-egy kísértetjárást túléljen és megoldjon. Ezek miatt néha rontja a játékélményt, és 10 perces játékot is eredményezhet, de van, hogy órákig elbajlódunk vele.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján