Alchemists (2015)

társasjáték 5
Játékidő: 120 perc · Játékosok száma: 2–4

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

bürök 
Alchemists (2015)

Alchemists (2015) társasjáték

A mai napig imádom azokat a logikai feladványokat, ahol információ-morzsák alapján kell egy táblázatot kitölteni, és kikövetkeztetni, mi mihez tartozik. (Ennél jobban sajnos nem tudom röviden körülírni, de a Logika havilapban is rendszeresen előfordulnak – akit érdekel, járjon utána.)
Na, ennek a játéknak hasonló az alapja – egy okoskütyükre való alkalmazás minden játék elején összekeveri nekünk az alapanyagokat és a formulákat, és random hozzárendeli őket egymáshoz. Alkimistaként 6 kör áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy minél több információt gyűjtsünk a hozzávalókról, minél megalapozottabb elméleteket publikáljunk, és a tudásunkat igyekezzünk pénzre és minél több győzelmi pontra váltani. 6 kör persze nem lehet mindenre elég, így időnként kénytelenek vagyunk a játékostársak elméleteire is alapozni, amik hasonlóan ingatag lábakon állhatnak…
Minden körben limitált számú akciópontból gazdálkodhatunk (és minél többen játszunk, annál kevesebből), így jól meg kell fontolni, mire költjük őket, de még így is garantált, hogy a végén úgy érezzük, „jól jött volna még egy kör”.
Ez egy remek, hangulatos játék, amelynek van ugyan egy erős logikai alapja, de valójában egy „egyszerű” munkáslehelyezős játékról van szó, ahol nem feltétlenül az nyer, aki a legtöbb kísérletet végezte el és a legtöbb hozzávaló összetételét fejtette meg. Legalább akkora eséllyel indul a győzelemért az is, aki a legügyesebben zsonglőrködik a lapjaival, időben lecsap a hasznos varázstárgyakra, és okosan használja ki a többiek eredményeit.
Kezdőknek nem ajánlanám, de aki már játszott összetettebb játékokkal, szereti az agyalást, és vonzza a könnyed de okos fantasy (à la Pratchett), bátran tehet vele egy próbát.
A CGE játékok szabálykönyvei is zseniálisak eddigi tapasztalataim alapján, ez az egyik kedvencem – vicces és jól használható.

Laszlo_Molnar 
Alchemists (2015)

Alchemists (2015) társasjáték

Kreatív ötlet, túlkomplikált körítés.


Hasonló játékok címkék alapján