A Tiltott Sivatag (2013)

társasjáték 10 21
Forbidden Desert
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–5

Videók

magyar

Képek 1

Hirdetés
A Tiltott Sivatag (2013)

Tervező
Matt Leacock

Kedvencelte 6

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Hintafa 
A Tiltott Sivatag (2013)

A Tiltott Sivatag (2013) társasjáték

A szigethez hasonlóan Mensa-díjas Tiltott sivatag is az alapdarabjaink közé tartozik. Mondom miért. Piszkosul izgalmas a feladat. A sikeres kivitelezéshez muszáj átgondolni, hogy a kalandorok különleges képességeit, a felszereléskártyákat, a vízkészletet optimális kombinációban használjuk. És ennek ellenére mégsem szívja le az agyadat. Fűt a kalandvágy és ez a fajta üzemanyag a kerettörténetnek köszönhetően rendszeresen újratermeli önmagát. Mert legközelebb akaratlanul is felteszed például azt a kérdést, hogy más szereposztásban is meg tudtam volna nyerni? Esetleg: melyik karakternek lehetett volna jobban kihasználni a képességeit? És tessék, máris érzitek a játékélmény flow-ját.

Ideális kezdőknek, családoknak, sőt még időhiánnyal küszködőknek is. Nem meglepő, hogy a társasjátékklubban ennek a sorozatnak volt a legzajosabb sikere az utóbbi időben. Mármint szó szerint. A félénk, kevésbé domináns gyerekek is (ehhez kellett egy kis felnőtt koordináció) megszólalhattak, a társaik meghallgatták és megvitatták az ötleteiket. Ilyenkor próbálok mindig háttérbe vonulni, még akkor is, ha rosszul döntöttek, mert a következő játékban levonhatják a tanulságot. (És mindig van következő.) A szereplők képességeinek köszönhető előtérbe került a játék egy ritkábban hangsúlyozott adaléka. Minden játékos ugyanolyan fontosnak érezheti magát (gyerekcsoportban ez különösen fontos). Megtanulják, hogy a csapat értékes emberei, akiknek időnként vissza kell húzódniuk és teret adni, hogy a másik is kibontakoztathasson. Pedig „csak” egy játék és ennyi mindenre megtanít.

Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/03/14/a_tiltott_sivatag

Sárga_Bábu 
A Tiltott Sivatag (2013)

A Tiltott Sivatag (2013) társasjáték

Kezdő társasjátékosként minden kreatív ötlet lenyűgöz, így ez is. Bár a legkönnyebb fokozaton nem igazán éreztem kihívásnak, remélem, a nehezítés tényleg nehezít rajta. Élménynek azonban kiváló volt. Vicces a csúszkáló pálya, aggasztó a fokozódó homok, örömteli, amikor rábukkansz egy-egy alkatrészre, gondolkodásra sarkall, hogy mikor használd fel a talált tárgyakat. A legnagyobb piros pontot a kooperatív jelleg kapja tőlem. Nem játszottam még olyan játékkal, ahol a játékostárs nem ellenfél, hanem együtt gondolkodva, megbeszélve kell szövögetni a tervet. Szokatlan élmény és nagyon derűs.

ncsn87 
A Tiltott Sivatag (2013)

A Tiltott Sivatag (2013) társasjáték

Egy egyszerűbb, családi kooperatív játék. Egy-két alkalom után rájöttünk, hogy nem a mi világunk, túl könnyű. Valahogy nem jött át, mitől ilyen népszerű ez a sorozat. De sebaj, mások vagyunk.


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Pandemic (2008) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján