80 Days (2005)

videójáték 1

Matthew Lavisheart egy büszke úriember és mérnök. Fogadást kötött, hogy 80 nap alatt körbeutazni a Földet nem is olyan nagy dolog és képes volt feltenni erre mindent. Ennek fejében a Reform Klubbosok kihasználva Matthew „bolondságát”, petíciót küldtek a bíróságra, hogy kizárják a mérnökök közül.… [tovább]

Képek 14

80 Days (2005)

Fejlesztő
Frogwares

Kiadó
Focus Entertainment

Platformok
Windows

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Baly 
80 Days (2005)

80 Days (2005) videójáték

Szerintem 10 éves korom körül töltötte le nekem anya és akkor játszottuk együtt, aztán azóta gimiben és így 20 éves fejjel is újrajátszottam, egyszerűen imádom az egész játékot! A hangulata nagyon egyedi, a történet, a helyszínek, a rajzolás, nem is beszélve a zenékről! Mihelyst meghallom a játék zenéjét már bennem van az érzés, hú ez 80 Days!

A játékmenet nekem nagyon tetszik, mert mindent bejárhatunk. Jó, nyilván nem mehetünk be minden házba, de például a városok úgy vannak felépítve, hogy jó, ha megjegyzed az utcákat, hogy tudd hol jársz. Jelzi az iránytű, hogy merre kell menned, hol van feladatod, de ha zsákutcába kerülsz, csak úgy tudod eldönteni hogyan tovább, ha nagyjából már felmérted a terepet. A városokban pedig különböző eszközökkel utazhatunk, mint a repülőszőnyeg, kerékautó, riksa (vagy leglábbis valami hasonló).

Amiket külön kiemelnék azok a városok közötti utazásra szolgáló vonat, hajó és léghajó! A Goliath, Colossus és Leviathan. Gyönyörű kivitelezés! Ez a steampunk stílus nekik annyira egyedi lett és annyira szép, hogy jobban szeretem, mikor két város között rajtuk utazom, mint mikor városban kell játszani. Ugyanis ezeken is van egy csomó feladatunk, amiket teljesítenünk kell és itt is bejárhatjuk az egészet a bártól kezdve a vezérlőn keresztül egészen a gépházig. Ami alatt sok érdekes és vicces emberekkel ismerkedhetünk meg.

Utunk során egyébként mindig keresni kell a skótokat :D feladatokat adnak nekünk és amúgy nagyon jópofák.
De vigyázni kell, mert késlekedni sem szabad, jól kell beosztani az időnket, hogy mikor és milyen gyorsan teljesítjük a feladatainkat és mikor térünk vissza a hotelba aludni, mikor a városokban mászkálunk, mert nagyon telik az idő. Egyszer az elején véletlen én is kifutottam az időből és előröl kellett kezdenem, úgyhogy ha nagyon elakadsz ajánlom a végigjátszást! Komolyan! Ha nem szeretnéd előröl kezdeni. Egy orosz youtube-on nagyon jól megcsinálta. Egy magyar is elkezdte, de csak Kairót vitte végig.
https://www.youtube.com/watch…

Viszont van magyarul is, de csak leírásban, képek nélkül: https://adventuregames.hu/cikkek/vegigjatszasok/item/16…

Jó játékot! :)


Hasonló játékok címkék alapján