Vezércsel (2022)

társasjáték 10 1
Hidden Leaders
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 2–6

Vajon, meg tudod szerezni a trónt?

Oshra szigetén állandósultak az összecsapások a két viszálykodó fél, a Birodalom Serege és a Hegyek Törzsei között, míg a Csermelynép próbálja helyreállítani a harmóniát. Ha pedig mindez nem lenne elég, aggasztó hírek érkeztek a határról, ahol a holtak… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 1

Hirdetés

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Vezércsel (2022)

Vezércsel (2022) társasjáték

Nagyon izgalmasnak hangzik a koncepciója, hogy titkos szerepes játék, de mégsem úgy, mint ahopgy azt ismerjük, és hogy kell stratégia, taktika, meg megfigyelés is. Túl sokat vártam ettől a játéktól, ezért jó nagy pofáraesés lett belőle.
A játék lényege, hogy négy frakció van, és a frakciónak különféle követelményei, hogy a közepen lévő jelölőket hogyan mozgassák az emberek. A mozgatáshoz pedig frakciók színeiben lévő kártyákat játsszunk ki, így próbálva a tökéletes rendszert felépíteni.
Na most ez a játék kb olyan random, hogy igazából tök felesleges leülni vele játszani. Mire körbeér egy kör, addigra úgy megváltozik minden, hogy igazából kezdhetsz mindent előről, vagy igazából mégsem, hiszen a négy frakcióból három olyan, hogy a csak a végén a jelölők egymáshoz való viszonyát kell megvizsgálni (vagyis három frakció csak kijátszik kártyákat lesz ami lesz alapon, és próbálja nem a feketében tartani a jelölőket).
Az egyik játékot amit játszottunk úgy nyertem meg, hogy a körben előttem lévő játékos lerakta a hőst, majd kiderült, hogy az én egyik frakcióm nyert, és mivel nekem sok olyan színem volt, ezért amúgy én nyertem (a másik félel szemben, akink kevesebb ilyen kártyája volt): Még csak ráhatásom se volt a saját győzelmhez, sőt, azt hittem, másik frakció színnel fogok győzni, miközben kb a többiek pusholtak fel a győzelemig. Érthetetlen. (amúgy én képességeket próbáltam előtérbe helyezni, mert úgy nagyjából van hatásom a játékra. Nagyjából. Mondjuk. Kb.)
A játék minden más része viszont nagyon jó. Egy játék nem hosszú, szóval lehet többet is játszani (már ha ez tényleg jó valakinek), ötletes, hogy titkos szerepes, és mégis ketten is játszható (és szerintem lehet, jobb is úgy, mert nem annyira nagyon random). Emellett nagyon jók a kártyák is, a rajzolás szerintem eszméletlen, de a szöveg, a karakterek enevezései is nagyon viccesek. Szerintem a kártyákon jobban szórakoztam, mint a játékon magán.
Nekem nem annyira jött be, de alapvatően azért, mert nem éreztem értelmét, hogy miért is jó ezzel játsszani. Jó is, szép is, hangulatos is, csak valahogy olyan semmilyen mégis. Kezdő játékosoknak talán bejöhet jobban, mint nekem.


Hasonló játékok címkék alapján