Tokaido (2012)

társasjáték 8 10
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–5

Antoine Bauza a Takenoko után ismét Japán csodálatos világába kalauzol minket. Ezúttal békés utazóként járjuk be a költőket és festőket is egyaránt megihletett híres keleti tengeri utat (a Tokaido-t), mely egészen a császárvárostól (Kiotó) a keleti országrészben lévő fővárosig (Edo) húzódik.… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Hirdetés
Tokaido (2012)

Tervező
Antoine Bauza

Illusztrátor
Xavier Gueniffey Durin

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Laszlo_Molnar 
Tokaido (2012)

Tokaido (2012) társasjáték

Először is, ez egy nagyon szép játék. Másodszor, ha a téma érdekel – nagy vándorút megtétele Japánban –, azt rendesen lefedi, ráadásul nagyon szép grafikáva, ja, de az utóbbit már mondtaml. Harmadszor, milyen maga a játék? Érdekes, mondjuk nem mondhatnánk, hogy nem jellemző a tervezőre. Ennek megfelelően rettentő egyszerű az alapszabály, a teljes szabály elsajátítása viszont nagyon kezdőknek kisebb kihívást jelent, annyiféle pontozási és egyéb lehetőség vár ránk. Haladunk előre egy sima úton, mérsékelt, ám fontos döntési lehetőségekkel, és próbálunk mindenféle módon pontokat szerezni, látványosságok megnézésével, a természetes melegvizű fürdőkben megmártózással, a szentélyek támogatásával, piacon áruk vásárlásával, a szembejövő idegenektől különféle ajándékok elfogadásával, a fogadókban változatos ételek fogyasztásával… Mikromenedzsment, mindennel kaphatunk pontot, csupán az nem mindegy, mivel mennyit, illetve hogy melyik lehetőségben gátolnak meg a többiek. Korrekt játék, amit azért a téma és kinézet tesz igazán jóvá.

ncsn87 
Tokaido (2012)

Tokaido (2012) társasjáték

Nagyon könnyed játék. Itt nincs nagyon stratégiára lehetőség, csak sodródsz az árral és élvezed az utazást. Amivel részben nincs gond, kedvelem az olyan játékokat is, amik kikapcsolnak, de ez már túl semmilyen volt nekem, nem tudok jobb szót rá. Az ára is elég borsos hozzá. Persze szépnek szép, de ennyi.

Morpheus 
Tokaido (2012)

Tokaido (2012) társasjáték

A témája miatt lettem rá kíváncsi, de eléggé semmilyen játék.


Hasonló játékok címkék alapján