Ticket to Ride – Rails & Sails (2016)

társasjáték 10 6
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–5

A Ticket to Ride sorozat legújabb darabja. Önálló játék, ahol immár hajókkal és vonatokkal is utazhatunk a világ körül.
Forrás: Szellemlovas

Képek 2

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

apwbdum 
Ticket to Ride – Rails & Sails (2016)

Ticket to Ride – Rails & Sails (2016) társasjáték

Rendkívül jó tette Alan R. Moon, hogy behozta a hajókat is a vonatok mellé. Sokkal izgalmasabb lett a játék több a stratégiai lehetőség.
A két oldalas játéktábla egyik oldalán a nagy tavak találhatóak. A többi alapjátékhoz képest ( Amerika & Európa) van pár újítás.
Kaptunk egy külön paklit hajókkal a vonatok mellé. A joker kártya csak a vonatok húzópakliban van, de akár hajóként is használhatjuk és a vagon kártyák is két félék egy színen belül. Van sima és „kikötő építő” grafikás is. A hajó kártyák is kétfélék a szimpla hajóval építhetünk kikötőt a duplával viszont jól haladunk.
Itt akkor kapunk mínusz pontot ha nem használjuk fel a kikötőnket, igaz csak 4 kikötőnként. De ha sikerül lerakni egy megfelelő városra akkor rengeteg plusz pontot zsebelhetünk be. Szerintem a kikötők lerakása a legnagyobb kihívás a játékban, ugyanis 4 egyforma színű lap kell hozzá 2 vagon és 2 hajó és mindegyiknek alkalmasnak kell lennie kikötő építésre. És a jutalmunk ha kész: minden befejezett útvonalunkért ami onnan indul vagy oda érkezik kapunk pontokat. Egy jó stratégiával és szerencsével akár meg is fordíthatjuk a játék állását.
Valamint bizonyos keretek között mi határozhatjuk meg, hogy menni hajóval és vonattal vágunk neki a játszmának.
A másik oldala a térképnek az egész világot ábrázolja és körbejárható, ami rendkívüli megoldásokat eredményez a játékba. Szerintem ez a térkép az eddigi legjobb, és ezt úgy mondom, hogy játszottam már majdnem mindegyik térképpel ami eddig megjelent. Igaz, hogy borsos az ára de megéri. Magyar szabály viszont nincsen hozzá, igaz nyelvfüggetlen a játék.


Hasonló játékok címkék alapján