The Sims Medieval (2011)

videójáték 20

A The Sims időutazásra indul, és a középkorba kalauzolja a sorozat rajongóit. A The Sims™ Medieval visszaröpíti a múltba a The Sims világát, és vadonatúj funkciókkal, megújult grafikával és játékmenettel kelti életre ezt a varázslatos időszakot. A játékosok a sorozat történetében most először… [tovább]

Most játszik vele 2

Kedvencelte 9

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 
The Sims Medieval (2011)

The Sims Medieval (2011) videójáték

Végigjátszani nem játszottam végig, mert rengeteg küldetés és feladat van benne, de sokkal, sokkal szórakoztatóbb, mint a sima sims, és nagyon örültem volna, ha folytatják. Ötletes, van egy kis stratégiai része, de közben tényleg dolgoznod kell a karakterek személyiségével – imádtam, hogy kötelező választanod egy végzetes hibát, ami szignifikáns hátrányt ad a játék közben (szegény kémem például fizikailag gyenge lett – nagyon ügyes volt, de egyszer elverték, két napra lecsökkent a fókusza a sérülése miatt, és egy darabig sántított, ami lassította, ráadásul rosszul tudott lenni egy nem megfelelő minőségű ételtől. A papnőm szorongó volt, szóval néha rátört a bizonytalanság, nem mert beszélni emberekkel, és kellett neki egy kis idő, hogy lenyugodjon, mielőtt tudtam volna folytatni a játékot – egy mise előtt ez nem volt nagy élmény). Tényleg kihívást jelentett, komplex feladatok voltak, sok időt el tudtam vele tölteni.
Az egyetlen elem, ami nagyon zavart, hogy nem igazán volt változatosság a berendezésekben. A stratégiai rész mellett a szükségletek jelentősen csökkentek (az éhség és az energia maradt – ezeket elég könnyű magasan tartani), a simek megalkotása kellően részletes, de az építkezésből nagyon visszavettek – lényegében csak berendezheted a kész épületeket, de semmit nem szabhatsz át a külsejükön. Engem ez utóbbi nagyon zavart, pláne, mert bútorokból is, igazából egyetlen stílus illik egyetlen típusú épülethez.
A fantasy rész jópofa, hangulatos, kapcsolatokat a simek között így is lehet építeni (és külön tetszett, hogy a királynak mondjuk van olyan küldetése, ahol politikai házasságot kell kötnie, de mellette lehet szeretője… kifejezetten jól elkapta a középkori viszonyokat és hangulatot), ráadásul megmarad az a szerethető, kicsit idióta simses humora is. Merem ajánlani.

piciszusz 
The Sims Medieval (2011)

The Sims Medieval (2011) videójáték

Imádtam ezt a részt, a mai napig haragszom, hogy nem folytatták. Ki ne akarna egy középkori ruhába bújt simet irányítani és küldiket csinálni minden nap más karakterrel? :) Nagyon jóóóó!


Folytatása

The Sims 4 (2014) videójáték

Összehasonlítás

The Sims


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján