Szénre fel (2013)

társasjáték 10 6
Coal Baron, La Era Del Carbón, Glück Auf, Gueules Noires
Játékidő: 75 perc · Játékosok száma: 2–4

A XX. század hajnalán az energiát a szén szolgáltatja. Ez a fekete kincs a talpunk alatt várja, hogy valaki kibányássza, majd a felszínre hozza. Ez a feladat a bányászokra vár, akik lemerészkednek a föld alá és kemény munkával kitermelik azt. Vajon sikerül elvégezni e munkát vagy a szén örökre a… [tovább]

Videók

magyar

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Szénre fel (2013)

Szénre fel (2013) társasjáték

Tetszett, hogy miközben okos, nem túl hosszú, max. egy óra. Külön értékelem az ilyet, ami rövid idő alatt is megdolgoztat. Sok lehetőség van benne, de jól kell tervezni, nehogy később gond legyen. Nem egy szép játék, de imádom a felvonót, hogy tényleg mozgatható. Tudott újat mutatni.

Rendbonto 
Szénre fel (2013)

Szénre fel (2013) társasjáték

Pozitív csalódásként ért ez a társasjáték, mert nagyon ötletesnek találtam. A szokásos munkás lehelyezős játék, jó pár pontszerzési lehetőséggel. Szerencsére van benne változatosság, így nem tud az ember ráállni mindig egy fajta taktikára. Muszáj előre gondolkodni, mert anélkül nagyon elcsúszhatunk, és bizony lemaradunk a pont versenyben.

Morn 
Szénre fel (2013)

Szénre fel (2013) társasjáték

Régóta láttam sok helyen ezt a játékot, hogy mennyire szeretik. Egyszer végre nekem is alkalmam volt kipróbálni, de jaj, de nehéz volt nekem, főleg, hogy volt olyan szabály, amit félre is értettem. Szerencsére a játék végén azért jól kiegyensúlyozza a pontokat, így nem voltam annyira durván leszakadva a többiektől (persze, hogy utolsó lettem).
Munkáslehelyezős, de abban is jópofa, többfelé kell figyelni, több stratégiát felvázolni fejben, mert könnyen lehet, hogy más miatt változtatnod kell, így pedig értékes pontokról maradhatsz le.
Tetszett, szívesen játszanék még vele. Azt hiszem, nekem az ilyen jellegű játékokat egy tanulókör után érdemes ismét elővenni, mert akkor már jobban átlátom, nem érzem azt, hogy „mégis mi a fenét csináljak?”


Hasonló játékok címkék alapján