Tzolk'in: The Mayan Calendar (2012)

társasjáték 13 6
Játékidő: 90 perc · Játékosok száma: 2–4

A Tzolk’in társasjátékban a játékosok Maja törzseket alakítanak. A játéktábla többféle akciót ábrázol, amit a játékos törzse használhat. A körében a játékos vagy munkásokat tesz le a fogaskerekekre vagy az előző körökben letett munkásait veszi fel. A munkások akciókat hajtanak végre, amikor a… [tovább]

Videók

magyar
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Rendbonto 
Tzolk'in: The Mayan Calendar (2012)

Tzolk'in: The Mayan Calendar (2012) társasjáték

Ez egy nagyon ügyesen felépített társas, aminek a szabálya nincs túlbonyolítva, ellenben nehéz játszani. Azért nehéz, mert itt bizony előre kell gondolkodni, és durván beszívhatja az ember, ha nem alaposan mérlegel. Az első játékunk feléig eléggé vergődtünk, próbáltuk elkapni a fonalat. Másodjára már jobb volt. Kemény taktikákat kell bevetni ahhoz, hogy összejöjjenek a dolgok, amiket a játékos eltervezett.
Nagyon tetszik a társas megvalósítása ezekkel a fogaskerekekkel. Ez nem csak látványos, hanem egy nagyon jól működő játék mechanikát is biztosít. A hangulattal szintén nem volt probléma.

Laszlo_Molnar 
Tzolk'in: The Mayan Calendar (2012)

Tzolk'in: The Mayan Calendar (2012) társasjáték

A „kockatologatós” összetett eurók díszpéldánya, amelyben nagy, látványos fogaskerekek hivatottak elrejteni a tényt, hogy továbbra is tulajdonképpen excel táblában tologatunk kis jelölőket. Stratégiailag biztosan mély és izgalmas, de amúgy más eurókból összetákolt és valós működését tekintve nem túl eredeti darab.


Hasonló játékok címkék alapján