Stranger Things – Attack of the Mind Flayer (2022)

társasjáték 10 1
Játékidő: 20 perc · Játékosok száma: 4–10

A világhírű Stranger Things sorozat hivatalos társasjátéka.

Az Elmenyúzó a hatalmába kerített emberekből gyűjt sereget a Föld elfoglalására, és néhányan már most is az irányítása alatt álltok…Ebben a titkos szerepes játékban két csapat küzd egymással: a megszálltak és az… [tovább]

Videók

magyar
Stranger Things – Attack of the Mind Flayer (2022)

Tervező
Joey Vigour

Magyar kiadó
Gémklub

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Molymacska 

Még játszás előtt párom kipróbálta, és sokat nyöszörgött arról, hogy neki ez nem tetszik. Igazi okot nem nagyon talált, de valahogy ez neki sehogy se jött be. Egy társasággal játszottunk (ők csapódtak oda hozzánk) és mondták, hogy úgy kipróbálnák. Hát akkor, legyen, próbáljuk ki!
A játék egy titkos szerepes játék, amiben vannak a jófiúk, és az elmenyúzók. Az elmenyúzók át akarnak mindenkit állítani a saját oldalukra, míg a normális emberek próbálnak normálisak maradni.
Az első dolog, amit észrevettem a játék alkalmával, hogy ez egy bitangegyszerű játék, és nem a jó értelemben. Mármint itt nincs taktikázás, nincs nagyon mély játékélmény, és ha nem aktivizálódik az elmenyúzó (de igazából viszonylag kevés lehetősége is van aktivizálódni), akkor az egész játék olyan plötty lesz. Olyan elmegy, oké, de nincs igazán nagy izgalom benne. Persze tudom, jó társasággal nagyon jó játék, rossz társasággal nem, meg ebben a játékban a lényeg, hogy mit gondol a másik, de valahogy a szabályok és a játékmenet ezt nem segíti, nem kísér téged, csak van, és ha van affinitás a csapatban, akkor jó játék lesz (mert jó csapattal minden játék jó).
Én emiatt is hiányoltm, hogy picit mélyebb legyen a játék, illetve amiatt is, mert nem annyira Stranger Thingses. Mármint nyilván a grafikája igen, de valahogy ez csak egy ráhúzott bőr, hogy nagyobb legyen az eladás, és amúgy meg igazából BÁRMI lehetne, de konkrétan bármi, mert a mechanika nem alkalmazkodik a Stranger Things világához.
Ha a játék komponenseit nézzük, nekem okésak. Jó a kártyákat tartani, a söralátét-karakterjelölő is ötletes, és hangulatos, és maga a grafika is tetszik. MInt játék, szerintem kifejezetten igényes, és nagyon jó benne, hogy hordozható, így szerintem így nyáron tökéletes partijáték lenne.
Jó ez a játék, működik, csak számomra kevés. Lehet, akik most kezdenek társasozni, azoknak jó lesz, mert kevés szabálya van, és az összeszokott csapatoknak nagy élmény lesz, de bevallom, ez nem az én játékom volt.


Hasonló játékok címkék alapján