SOMA (2015)

videojáték 14

Főszereplőnk Simon, egy óceán alatti kutatóbázison tér magához. Fogalma sincs, hogy került oda és mi történik körülötte, az állomás azonban teljesen elhagyatottnak tűnik, és nagyon rossz állapotban van. A folyamatos áramkimaradásokat az üres folyosókon lófráló szörnyetegek teszik még… [tovább]

Kedvencelte 10

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Altarus 
SOMA (2015)

SOMA (2015) videojáték

Szóma: Jelentése test. És simán csak az életfunkciók nélküli testre kell ez esetben gondolni. A testre, mely külön van választva az elmétől, lélektől, pszichétől.

Hogy miért ezzel kezdem az értékelésemet? A válasz egyszerű. Azért, hogy megértsd, hogy a számunkra (itt a magyarokra gondolok) kicsit viccesen ható cím mennyire találóan foglalja össze a játék mögött meghúzodó filozófiát. Mert bizony a SOMA nem csak 1 átlagos horrorjáték, hanem sokkal több annál. Olyan kérdéseket tesz fel, amiken szerintem minden kicsit is intelligens ember elgondolkodott már legalább egyszer az életében. Nem válaszolja meg őket (hogyan is tehetné?), de rávesz minket arra, hogy a befejezése után újra elgondolkodjunk ezeken a kérdéseken. Ráadásul a befejezése a játéktörténelem egyik legszomorúbb befejezése.

Rengeteg dologba beleköthetnék, de nem teszem ezúttal, mert a SOMA egyike azon kevés címeknek, amiknek ott a helye minden könyvtárban.


Hasonló játékok címkék alapján