Chicken Police – Paint it RED (2020)

videójáték 8

Egy vad történet szerelemről, halálról, csirkékről és megváltásról! A Chicken Police egy buddy-cop noir kaland, gondosan kidolgozott világgal, sötét történettel és még sötétebb humorral. A játék klasszikus kalandjátékos elemeket vegyít visual-novel-szerű történetmeséléssel. Mindez… [tovább]

Videók

magyar

Képek 1

SzereplőSzinkronhang
Santino FeatherlandKerry Shale
Marty MacChickenShai Matheson
Natasha CatzenkoJules de Jongh
Hobart Ibn WesslerFanos Xenofós
Timothy SaltwaterChris Ragland
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

piciszusz 
Chicken Police – Paint it RED (2020)

Chicken Police – Paint it RED (2020) videójáték

Pár óra alatt végig lehet vinni. Kicsit örültem volna, ha hosszabb, mert nagyon bejött. Jó a hangulata, a nyomozás része, az animáció valami fenomenális és hát a magyar utalások (pl Dr. Bubó és Ursula), meg a szövegek marha jók, shut the clock up és társai. Még!

and_rea 
Chicken Police – Paint it RED (2020)

Chicken Police – Paint it RED (2020) videójáték

„Beszél majd az utókor!
Kiről?
Ahahaha…
Dr. Bubó-róóól!”

Hm hm, vagy a méltán híres Csirkekopókról! :)

Ha nem magyar fejlesztésről van szó, lehet neki sem kezdek, mégha jó értékelése is van. Ugyanis nekem ez az emberi test, állat fej dolog elég creepy, a BoJack horceman-t sem szeretem, mondjuk ott az egész történet miatt sem spoiler, illetve a Macskák musical mozi verziója is hagy némi kifogásolnivalót..

De félretéve az előítéleteket, elkezdtem, és hát beszippantott a hangulata.
Történet, karakterek, szinkronhangok szuperek, élvezetes volt végigvinni a nyomozást, kb 6 óra alatt.
És micsoda háttérvilágot raktak össze nekünk! Egy egész wildland történelmet, kontinensekkel, városokkal, háborúval spoiler, királlyal spoiler; amelyeket 27 Codex Entry-n keresztül ismerhetünk meg részletesebben.
Az egész világépítés, illetve a detective-duo karakterek folytatásért kiálltanak, ami elvileg jön „Into the HIVE” címmel spoiler, ahol a bogarakról tudunk meg többet. spoiler

Sin City fekete-fehér noir hangulat.
Még beszélnek is arról, hogy vajon hova tűntek a színek, de aztán erre nem kapunk választ.
Azért találkozunk színekkel elvétve, de azok mind okkal jelennek meg, főleg a piros, mint vér találkozunk vele többször.
spoiler
spoiler
spoiler

A nyomozás halad előre, és igyekeztem minél több beszélgetést kimaxolni és minél több nem kötelező helyre elmenni, de így is sok trófea hiányzik.

Szuper köszönet a magyar karakterekért, spoiler felejthetetlenek!

A kikérdezések érdekesek voltak, sok kérdés közül lehetett választani. De picit nem értek azzal egyet, hogy akkor jó egy kikérdezés, ha minél kevesebb kérdést teszünk fel és mert nem térünk el a tárgytól. Az elején még úgy próbáltam kérdezni, hogy vajon mi illik az adott személy ellen, mivel lehetne „megpuhítani”, de aztán ezt inkább hagytam, és a minél kevesebb kérdés alatt minél többet megtudni elv nyert.

És bár a történet remek, kicsit hiányzott nekem az, ami például a Detroit-ban megvan, hogy a kérdéseim, válaszaim, döntéseim tényleg számítanak. Tudom, hogy ez nem az akart lenni, és ez egy visuel novel, de legalább kicsit éreztem volna, hogy van súlya a választásaimnak. A kikérdezéseknél éreztem, hogy no, itt most elronthatom, de igazából mindig eljutottunk a válaszokig, csak az volt a tét, hogy „Living Legend” vagy „Frank Drebin” spoiler vagyunk. „Failed” szerencsére nem történt nekem, és nem kellett újrakezdenem kikérdezést. És „Frank Drebin” sem voltam, de „Bad cop” sajnos igen..

Amikor megtudtam, hogy van Secret Ending, akkor megörültem, hogy no, akkor valahol volt egy pont, ahol ha ügyesebb és taktikusabb vagyok, akkor több dolgot megtudok, és lehet másképp alakul valami. De spoiler

Princze 
Chicken Police – Paint it RED (2020)

Chicken Police – Paint it RED (2020) videójáték

A magyar fejlesztésű Chicken Police már hónapokkal ezelőtt felkeltette a figyelmemet, de lehet ezekre az embertesttel és állatfejjel rendelkező lényekre nem felkapni a fejet?

A játék egy vizuális regény, ahol a nyomozás, a beszélgetések és a felfedezés teszi ki a játék 95%-át (a maradék 5 legyen meglepi :)). A sztori szerintem rendben van, de a játék legnagyobb erőssége a HANGULAT. Rengeteg mindent megtudunk erről a különös világról, látszik, hogy a háttér komolyan fel van építve. Emellett brutál jó angol szinkron és zene jellemző a játékra, a fekete-fehér megvalósítás pedig csak hab a tortán. A magyar felirat szerencsére nagyon kreatív, helyenként az angol szóvicc lefordíthatatlan ugyan, de máshol meg a magyar villant! Emellett van pl. egy igen jópofa utalás az egyik klasszikus magyar mesére is ;-)

Noir krimi és buddy-cop filmek kedvelőinek kötelező, de bárki kipróbálhatja ingyen a játék demóját. Ha az bejön, bátran vedd meg, szerintem csalódás nem érhet. Remélem, találkozunk még ezzel a világgal. Akár egy újabb csirkekopók sztoriban, akár másképp, mert rengeteg benne a potenciál!

(És közben, a magyar játékfejlesztés támogatását folytatva kipécéztem idénről a Warriorbot és a Falcon Cityt is.)


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Falcon City (2020) videójáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján