Oathbreaker (2019)

videojáték 1

Egy különleges királyságban, ahol varázslók, boszorkányok, és egyéb különleges lények élnek, egy lányt kiválasztanak a király fő mágusának. A probléma az, hogy nem is mágus, ráadásul a múltjában sötét titkok lappanganak. Az ok egyértelmű… valaki az ifjú király vesztét akarja. A lány tehát,… [tovább]

Képek 2

Hirdetés
Oathbreaker (2019)

Más készítők
ImpQueen

Platformok
webböngésző

Most játszik vele 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 
Oathbreaker (2019)

Oathbreaker (2019) videojáték

Eddig erős nyolcas, de a második évadával feltornázhatja magát magasabbra is. Kellemes, jól kitalált univerzum, szerethető főhősnő, ahogy megszokható ettől a készítőtől, és ezúttal inkább a Cardinal Cross, és nem az Ascension hagyományait követte, ami nagy pozitívum.
Kezdetben kicsit fújtam a sztorira, mert nagyon hajazott a Dragon Age-re. A világ, a karakterek, mintha egy az egyben másolva lettek volna sok ponton: Virion a tragikus múltú elf, aki elszabadult a gazdájától (Fenris), Raelan a fiatal, naiv király, akiből ömlenek a poénok (Alistair), Argandea, aki minden balhéban partner, világbajnok szarkazmusa van, és egészséges kritikával illeti akár a saját kultúráját is (Varric), Lea a kémfőnök, aki szó szerint mindent elintéz, van egy kedves oldala, de sokat kell küzdeni azért, hogy megismerd (Inquisition Leliana). De aztán szépen csavart a dolgokon, bőven akadtak meglepetések – a legkellemesebb egyértelműen Raelan, akiről a teljes véleményem megváltozott egy fejezet alatt. Ha elsőre annak is tűnik, nagyon nem Alistair, sokkal éleselméjűbb, és sokkal tisztábban lát, mint azt bármelyik karakter, vagy akár a játékos feltételezné. Onnantól, hogy egyszer leülteti a teljes csapatot, és mindenkiből kiszed minden információt, vasmarokkal irányítja a cselekményt, és jó nézni. Virion Fenris folyamatos szenvedéséhez képest (ami tökéletesen megérthető, de attól még néha túlzásokba estek vele) sokkal komikusabb karakter, onnantól, hogy a csapat része lesz, nagyon jókat lehet derülni rajta. Argandea… jó, Argandea tényleg Varric magas, kék kiadásban, de Varric-et kedvelem annyira, hogy ez ne bosszantson.
A főhősnő ismét vagány, ismét cinikus, ismét nem tipikus, megmentendő otome lány, szóval élveztem követni az útját. Nagyon sokáig nem is igazán értjük, mi van vele, amikor viszont letisztul, nagyon jól kezelik. Meg tudtam érteni a drámáját, és spoiler
A látványvilág, a CG-k szépek, a zene kellemes. Voice acting persze most sincs, amiért most is kár, de annyi baj legyen. A végére pedig sikerült arra is rájönnöm, hogy tudom elolvasni, amit a démonok mondanak (fordítva kell olvasni a szöveget, ami azzal az abszurd betűtípussal nem könnyű, de azért megvalósítható). Kíváncsi leszek, hogy folytatják.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

(Miközben démonokkal harcolnak)
Argandea: Az enyém a vörös.
Alwenn: Az összes vörös.
Argandea: Tudom.

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

(After the main character fainted)
Alwenn: What happened to her?
Argandea: Tragic backstory reveal.

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

Heroine: I probably should stop casting dark magic on everything I see.

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

Lord Harridon: He is my son, but he has committed great crimes. He…
Raelan (enters with armed guards): He what, Lord Harridon?
Heroine: Here we go again.
Argandea: Snacks?

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

Virion: I have an idea!
Faylen: No!
Virion: You didn't even hear me out…
Faylen: Go back to your corner, sit down, and think about your wrongdoings!
Virion: All of them? Well, that's going to take a while…

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

Lea: We don't even know if he's really guilty, and we already plan his murder!
Heroine: Sooo… this is the beginning of a beautiful friendship?
Lea: No.

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

Virion: Listen if we're going to make this relationship work between us, we have to set some ground rules. You never go rampaging on a pirate ship without me.

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

Commander Ada: You are my daughter.
Heroine: Yeah, I'm sure you're very disappointed.

Oathbreaker (2019) videojáték

Valentine_Wiggin 

Raelan: I should probably get to the War Room. I'm just about to take everything the nobility owns for this war, and it's not going to be pretty.
Heroine: Are you sure you don't want me there?
Raelan: No, I'll be fine as long as I don't turn my back… probably…

Oathbreaker (2019) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján