Magyar népmesék – A társasjáték (2015)

társasjáték 7 15
Játékidő: 25 perc · Játékosok száma: 2–6

A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek: Tündérszép Ilona, Fehérlófia, Fából faragott Péter, az Okos lány, a Csillagszemű juhász vagy a Legkisebb királylány bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak.

Az öreg király felajánlja fele királyságát annak… [tovább]

Videók

magyar

Képek 4

Hirdetés
Magyar népmesék – A társasjáték (2015)

Tervező
Lenhardt Balázs

Illusztrátor
Gracza Balázs

Magyar kiadó
Kard és Korona

Kedvencelte 6

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Imma 
Magyar népmesék – A társasjáték (2015)

Magyar népmesék – A társasjáték (2015) társasjáték

Azt gondoltam, kedves és kalandos kis mesejáték lesz ez, de számomra inkább sírva röhögős volt (abban viszont egészen kiemelkedő).
„- Jó, akkor ötöt lépek, de mivel lovam van, hetet, de mivel az üveghegyen vagyunk, csak ötöt. ”
„- Mire jó a galamb? – Átvezet az Üveghegyen, és ha megszorulsz, meg lehet… enni.”
Túlbonyolítottnak éreztem, a logikám nem talált rajta fogást. A szabályokat hosszasan böngésztük, jó másfél óra ráment az első játékra. Idővel biztosan meg lehet szeretni, de nem vagyok benne biztos, hogy akarom.

8 hozzászólás
wzsuzsanna 
Magyar népmesék – A társasjáték (2015)

Magyar népmesék – A társasjáték (2015) társasjáték

…Számomra egy játéknál legalább olyan fontos, hogy gusztusos, szép és ízléses legyen, mint a tartalom, ebből a szempontból telitalálat ez a társas. A tábla, a figurák és a különböző kiegészítők is nagyon igényesen elkészítettek, tökéletesen idézik a Jankovics Marcell-féle mesét.
Ezután következett a játékpálya felépítése és a játékszabály megfejtése, amivel már akadtak kisebb gondjaink. Más kritikákban is olvastam, és sajnos egyet kell értenem vele, hogy a játékszabály kicsit bonyolultan és kuszán felépített, úgyhogy többször is át kellett magam rágnom rajta, mire többé-kevésbé összeállt a lényeg (és még videós segítséget is igénybe vettem az internetről).
Ez egy klasszikus, dobós-lépegetős játék, viszont meg van bolondítva egy csomó apró szabállyal, ami izgalmasabbá teszi az egészet. A játékosok választhatnak a meséből ismert karakterekből, akikhez egyedi karakterlap is tartozik, speciális képességekkel. Ezek kivitelezése is gyönyörű, ráadásul szintén mesés formában vannak megfogalmazva…
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2017/08/magyar-nepmesek-…


Folytatása

Magyar népmesék – Hetedhét mese (2016) társasjáték

Összehasonlítás

Magyar népmesék


Hasonló játékok címkék alapján