Life Is Strange 2 (2018)

videojáték 18 8

Egy tragikus baleset után a testvérpár, Sean és Daniel Diaz elszökik otthonról. A rendőrség elől menekülve és Daniel új telekinetikus képességével küzdve, a fiúk Mexikóba indulnak. Kalandjuk minden állomása új barátokat és új akadályokat tartogat.

Videók

Hirdetés

Most játszik vele 5

Kedvencelte 7

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi 
Life Is Strange 2 (2018)

Life Is Strange 2 (2018) videojáték

Az első rész a mai napig az egyik kedvencem, a Before the Storm gyalázatos volt, úgyhogy félelemmel vegyes izgatottsággal estem neki a második résznek, és összességében elégedett vagyok. Hozzá kell tennem, hogy akinek tetszett az első, annak nem feltétlenül fog tetszeni a második, olyan dolgok miatt, mint:
– nem te birtoklod a szupererőt
– sokat kell benne atyáskodni
– a döntések az utolsó kivételével egyáltalán nem lesznek gyomorszorítóak
– a történet kiindulási alapja is már elég reménytelen, egy pillanatig sem lesz az az élményed hogy „itt ez a képesség, amivel jobbá fogom tenni a világot”

Amik nagyon tetszettek a játékban:

1) Hangulatkeltés. A készítők nagyon ügyesen játszanak a grafika-hangzás-karakter interakciók összességével, és egy borzongató, keserédes, nyomasztó, de kamaszos reménykedéssel átitatott, borongs hangulatot varázsoltak a második részben. És végre nem sz.r a zene!
2) Látvány. Az első rész szinte teljes mértékben egy városban játszódik, evvel tökéletesen szembe mentek, és szinte kizárólag természeti környezetben lézeng a két karakter.
A készítők pedig odatették magukat nagyon, hogy megmutassák Amerika vadregényes tájainak szépségét. Szinte már emiatt önmagában megéri végigvinni.
3) Apró utalások az első részre. Elég sok nem annyira rejtett utalás van az előző részre, és ezeket nem lehet nem imádni.
4) Sean egy szerethető, a helyzetéhez képest kompetens főhős (nyilván te formálod a jellemét, és telerakhatod tinédzser hisztikkel is, de már maga a tény, hogy megvan a lehetőséged normálisan hozzáállni a dolgokhoz, egy nagy pirospont) aki Maxhez hasonlóan egy nyugodt, békítő szerepet tölt be a káoszos és csapongó környezetében.
5) Meg se próbálták továbbvinni az előző részt, hanem teljesen új karakterek, helyszínek, események, képesség…stb. áll a rendelkezésünkre. Jó dolog, ha tanulnak a hibáikból.

És ami kevéssé:

1) Sean öccse, a szupererő birtokosa egy hisztis, kezelhetetlen, elkényeztetett, nyafogós, ki-ha-én-nem kis s.ggfej. Úgy látszik, ez ilyen LIS gag, hogy ha van egy normális főhős, akkor rakjunk mellé valakit, akit egy kanál vízben meg tudna fojtani minden értelmes ember.

2) Az előző rész nem próbált semmilyen erkölcsi tanulságot leerőltetni a torkunkon, itt most csőstül kapjuk cserébe az áldást. Ne már, én ezt nem kértem, köszi.

3) A történet nekem önmagában nem tetszett annyira, mint az elsőé.

További érdekességek a játékról:
– a készítőknek van valami perverz vonzódása a punkokhoz meg a hippikhez, itt egy egész kommunára valót kapunk belőlük
– további vonzalmaik közé tartozik a fű (eddig mindegyikben volt legalább egy drogdíler és füvezős punk arc), és a játék abszolút az életre nevel, mert van olyan benne, hogy negyed órán keresztül metszed a kedves kis kannabisznövényeket egy ültetvényfarmon.

Összességében érdemes vele tenni egy próbát azoknak, akik szerették azz elsőt, de semmiképpen ne tegyük nagyon magasra a lécet.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján