Last Will (2011)

társasjáték 14 10
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–5

A sosem látott bácsikád elhunyt, nagy vagyont hagyva rokonaira, így rád is. Ám nem olyan egyszerű hozzájutni a pénzhez! Ahhoz, hogy meggazdagodhass, egy tetemes összeget kell elköltened minél gyorsabban. Sietned kell, hisz’ nem te vagy az egyetlen rokon, akinek a pénzre fáj a foga.
Forrás:… [tovább]

Hirdetés

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Last Will (2011)

Last Will (2011) társasjáték

Ma fáradtan tudtunk egyet játszani, de nekem így is átjött a feeling. Talán többen még izgalmasabb lehet, mint ketten, de így is szuper volt.
Imádom, hogy bár egy euro, mégis van benne egy csavar, hogy akkor tudod a bácsikád örökségét megszerezni, ha minél hamarabb csődbe mész. Ez adja a fűszert, a hangulatot és a humorát. :D
A tablóépítést amúgy is szeretem, de itt jó, hogy ki is tudok dobni kártyákat, hogy felszabadítsak helyet. Némelyik kártya magában erős, valami kombinálva. Érdemes abból dolgozni, ami a rendelkezésre áll vagy lecserélni, mert az idő gyorsan fogy.
Ha valamit csináltam, pl. hogy színházba mentem egy lóval :D, hogy több pénzt verjek el, direkt kibeszéltük a hangulat miatt is. Mert igen, itt érdemes jobban mögé látni az akcióinknak, mert akkor csak egy sima kártyajáték marad. Én át tudtam érezni. :D
Alig várom, hogy újra elővegyük.
A kieget is szeretném beszerezni, ott van egy állásod, amiből el kell érned, hogy kirúgjanak. :D
A komponensek nem a legjobb minőségűek, de elmennek, nem vészes. Kb. mint az Underwater citiesnél.
Fontos, nyelvfüggetlen játék. Magyar szabálya fellelhető a neten.

bürök 
Last Will (2011)

Last Will (2011) társasjáték

Hogyan szórjunk el minél hamarabb minél több pénzt? Ma hajókázni menjek? Az önmagában ugyan nem olyan drága, de ha saját szakácsot is fizetek, és viszem a kutyámat és a barátnőmet is, már egész költséges… egy fényűző parti megfelelően vad társasággal? Szépen csökkentheti a házam értékét, amit remélhetőleg utána áron alul tudok eladni, hogy az érte kapott pénzből színházba menjek. Lóval. Kétszer…
Viszonylag komplex játék, mégis, annyira szépen kapcsolódik a játékmenet a témához, hogy olyanoknak is sikerült megtanítani, akik korábban csak jóval egyszerűbb és/vagy elavultabb játékokat ismertek (Monopoly, Hotel és társaik).
Bár nem jelent meg magyarul, a játékhoz nem szükséges nyelvismeret: ikonok jelzik, melyik kártya hogyan használható, a szabálykönyv pedig elérhető magyarul is (nem hivatalos fordításban) a neten.
Akinek az alapjáték nem elég, vehet hozzá kiegészítőt, amellyel már esküvőre is lehet költeni, modulárissá válik a tábla, és azt is el kell érni, hogy kirúgjanak a munkahelyünkről. A legelvetemültebbek pedig akár a Prodigals Club nevezetű (önállóan is játszható) folytatással is kombinálhatják

Laszlo_Molnar 
Last Will (2011)

Last Will (2011) társasjáték

Nagyon szépen felépített, bár nagyon tipikus „euro” típusú játék egy apró csavarral, amitől azért nem lesz nagyon más, mint sok másik: a cél ezúttal nem a minél komolyabb meggazdagodás, hanem az ellentéte, az, hogy inél gyorsabban megszabaduljunk a pénzünktől. Ez a negatív előjel persze ad némi csiklandós izgalmat a játékhoz, de ennyi; mindenesetre jól felépített játékról van szó.


Folytatása

Last Will: Getting Sacked (2013) társasjáték

Összehasonlítás

Last Will


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján