Hangok a fejemben (2022)

társasjáték 12 2
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 3–6

Valószínűleg nem kellett volna kirabolni azt a bankot. Azt a pikáns burritót sem kellett volna megenni reggelire. “Egyszerre egy probléma” – mondod magadnak. “Rendben Guy, ezt elszúrtad, de ez a tárgyalás jelentheti számodra a megváltást. Miközben a tanúvallomásodra készülsz, a fejedben… [tovább]

Videók

magyar
magyar

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Hangok a fejemben (2022)

Hangok a fejemben (2022) társasjáték

Hát az nagyon fura volt, de a jó értelemben. Igazából nem ismerek hasonló játékot. Inkább taktikai, mint partijáték, a kettő érdekes elegye.
Rohadt nehéz tanítani a játékot. Amikor elkezdték mondani, csak ültünk, hogy akkor most mi van. Aztán elkezdtük és a vége fele már szépen körvonalazódott a dolog, kellett egy játék. Egyébként nem bonyolult egyáltalán. De nehéz átadni, milyen is igazából. Jó a hangulata, kicsit humoros is. Többen kiszámíthatatlanabb, ami nem is baj, mert nem szabad komolyan venni. Nekem tetszett.

Molymacska 
Hangok a fejemben (2022)

Hangok a fejemben (2022) társasjáték

Vannak játékok, amiket úgy kezd el az ember, hogy nem hiszem, hogy jó lesz, és aztán meglepően jól sikerül. Valahogy így voltam ezzel a játékkal is, és iszonyatosan nagy pozitív csalódás ért vele kapcsolatban.
A játék lényege, hogy Guy tárgyalásán vagyunk, ahol mindenki Guy egy aspektusát játssza el. Mindenkinek más a célja, és próbáljuk úgy befolyásolni szerencsétlen fickót, hogy a céljunkat elérjök. Ehhez pedig öt területünk van, ahova át kell löknünk a kis korongjainkat, illetve kártyák befolyásolhatják a játék menetét.
Nagyon érdekes játék, mert alapvetően egy területfoglalós alappal rendelkezik, de mégis másmilyen, és tud újat nyújtani. A korongok betolásával már szerintem roppant újító (és itt ha nem is vagy ügyes, lehetsz hatékony), de az is nagyon izgalmas, hogy folyamatosan változik az állás, és folyamatosan újra kell gondolni a tervet az embernek. Egy fordulóban két terület aktív (amiben ha te vagy fölénnyel, akkor rajtad múlhatnak bizonyos dolgok), de közben lehet, hogy jobban megéri az embernek kártyát húznia, vagy olyan helyre betolni a jelölőét, ami nem lesz aktív, cserébe jó kártyát tud kijátszani. Nagyon izgalmas, hogy érdekes döntéshálózata van, miközben mégis nagyon egyszerű, és szórakoztató a játék.
Számomra az is vicces volt, hogy maga a sztori hogy bont szárnyakat. A szövegek is jók voltak, amiket az ügyész olvasott fel (és nagyon viccesek), miközben a hatások a mechanikába vannak építve, vagyis az, hogy melyik esküdt párra lesz hatással, konkrétan a mechanika és a történet indikálja. Nagyon jó volt, hogy ennyire szorosan kapcsolódnak össze, és hogy a jó játék mellett egy vicces sztorit is kapunk.
Nekem nagyon bejött a játék, és szerettem játszani vele. Igazából határán van a partyjátéknak (mert egyszerű és szórakoztató), és a kicsit taktikai játékoknak. Gamer partyjáték? Talán. Mindenesetre nekem nagyon bejött és örültem, hogy ennyire klassz játékkal játszhattam.


Hasonló játékok címkék alapján