Juicy Fruits (2021)

társasjáték 1
Játékidő: 50 perc · Játékosok száma: 1–4

Videók

magyar
Hirdetés

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Sárga_Bábu 
Juicy Fruits (2021)

Juicy Fruits (2021) társasjáték

Hatalmas meglepetés volt számomra ez a társas. Azt sejtettem, hogy jó, de azt nem, hogy ennyire. Valahogy az egész megjelenése, a trünytyipüntyi témája, a visszhangtalan hazai jelenléte, a nem túl előkelő BGG-helyezése mind arra utalt, hogy elég soványka játékról van szó. Valamiért mégis megfogott az alapmechanikája, és minden józan számítás ellenére megvettük. Valami belső intuíció azt súgta, hogy jó lesz ez. És mennyire jó döntés volt!

Sokkal trükkösebb és szerteágazóbb, mint amit a mafla kis kinézete sugall. Eddig hatszor játszottunk vele, és mindig mutatott valami újat. Sok mindennel lehet machinálgatni, legfőképp a játéktérrel, de kontrollod van a játék ideje felett is, van itt játékközi pontozás, játék végi pontozás, minden alkalommal más és más stratégiai útvonalkínálat (25 féléből játszmánként 8). Attól azért távol áll, hogy egy igazán összetett stratégiai élmény legyen, de a családi kategóriában okos kis darab.

Szerintem két főre ideális. Könnyednek, pörgősnek hat a játékmenet, eleve kb. fél óra a játékidő is. Erősen jutalmazó természetű, mindenért pontot lehet szerezni. A központban természetesen a gyümölcsök állnak, amiket elintézhettek volna kis kartonlapkákkal is, de nem! Jól éreztek rá arra, hogy itt bizony érdemes erősen megtolni a dizájnt, érdemes túlzásokba esni a nagy, színes, fából készült gyümölcsökkel, amit jól esik majd leszüretelnie a játékosnak. Az egész játék üde benyomást kelt az élénk színeivel, meg a hatalmas gyümölcsökkel. Szóval erősen ajánlom, már csak azért is, mert nagyon alulértékelt darab.

12 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján