Villamosdilemma (2020)

társasjáték 14 13
Trial by Trolley
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 3–13

Vajon ma kinek az életét siklatod ki?!
…a vonat megállíthatatlanul halad, lefékezni már nem lehet, a sínpár pedig pont kettéválik előtte. Úgy tűnik, elkerülhetetlen a baleset, mert mindkét irányban van valaki, vagy valami a síneken: az egyik oldalon aranyos, puha kisnyuszik ugrándoznak, de… [tovább]

Videók

magyar

Képek 4

Hirdetés
Villamosdilemma (2020)

Tervező
Scott Houser

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Nerarosa 
Villamosdilemma (2020)

Villamosdilemma (2020) társasjáték

Elég morbid, de vicces, és néha tényleg nagy dilemmák elé állít. A módosító kártyákkal pedig nagyon jópofa párosítások tudnak kijönni.
Azonnal megtanulható, rövid körű játék.

hemynight 
Villamosdilemma (2020)

Villamosdilemma (2020) társasjáték

Az első játékon szanaszét nevettük magunkat, aztán a másodiktól kezdve egyre csökkent a szórakoztató mivolta. Szerencsés helyzetekben kijöhetnek vicces szituációk, de ahogy megismeri az ember a lapokat, ez egyre ritkább.
Nálunk külön probléma volt az is, hogy a társaság sajátos, hm, beállítottságából és világnézetéből fakadóan sokszor megesett, hogy a negatív kártyákat találtuk pozitívnak, így pedig a játék a lényegét veszítette el. Megvan benne a Cyanide and Happiness-féle humor, de az egyetemes PC-ség is ott van benne, és nem lehet kikerülni.
Néha-néha szerintem elővesszük még, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ellenben a képregényes kártyajátékuk klasszisokkal jobb.


Hasonló játékok címkék alapján