GRIS (2018)

videojáték 3 10

Gris egy saját világában elveszett, reményteli fiatal lány, aki a fájdalmas élményeivel küszködik. A bánaton át vezető utazása a ruháján jelenik meg, ami új képességet ad számára, amivel jobban tud tájékozódni a kifakult valóságában. Ahogy a története egyre halad, Gris érzelmileg fejlődik, és… [tovább]

Videók

Képek 3

Hirdetés

Most játszik vele 1

Kedvencelte 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Zsófia 
GRIS (2018)

GRIS (2018) videojáték

Nem gondoltam volna, hogy egy játék ennyire érzelem dús és költői is lehet. Nagyon szép, napok óta a fejemben van a zenéje, az üzenete, a gyönyörű pillanatképei. Gris története a veszteség, a bánat és a gyász egyes fázisain vezeti végig a játékost és a különböző akadályokon keresztül nemcsak megismerni, de talán feloldani is segít ezeket a súlyos érzéseket. Grisnek saját, összeomlott világába kell visszahoznia a színeket, a reményt és megtalálni a kiutat a fájdalomból. A 4-5 órás játékidőt pár nap alatt tudtam végigvinni, de már tervezgetem az újrakezdést. Igényes és letisztult, nagyon egyedi hangulatú játék. Örülök, hogy pár hete letölthettük a Nintendo Shopból.

Rémálom 
GRIS (2018)

GRIS (2018) videojáték

Már a megjelenés előtt megfogott a trailer a gyönyörű grafikával. (Annyira elegem van manapság a pixel platformerekből, hogy ez a kézzel rajzolt képi világ duplán vonzott.) Annyit tudtam róla, hogy szép a grafika és jó a zene hozzá, és hát… arról nem volt szó, hogy ez engem érzelmileg ennyire meg fog viselni…

Mindenféle szöveg, dialógus, bármi nélkül csak a szín- és kép világgal és valami eszméletlen megfogó és megható zenével mesél egy olyan sztorit, amivel mindenki tud azonosulni. Most így édesapám halála után valahogy extrémen szíven ütött a gyász öt stádiumán „végigjátszani.” Szavakba nem tudom önteni, hogy mennyire felkavart ez a játék, de mégis léleksimogató volt a végén.

Plusz pont, hogy attól még, hogy ez a játék inkább az érzelmekre és a történetre összpontosít, a játékelemek is nagyon ott voltak: Imádtam a képességeket, ötletesek voltak, és a logikai fejtörők is kellemesen erősek voltak, de nem frusztrálóan nehezek.

Az egyetlen negatívum, hogy a kamera ide-oda fókuszálása néha megölte a látásomat.

and_rea 
GRIS (2018)

GRIS (2018) videojáték

Gyönyörű, nincsenek rá szavak.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján