Framework – Egy keret a világ! (2022)

társasjáték 8 2
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–4

A Framework egy absztrakt lapkalerakó játék Uwe Rosenbergtől, amiben előrelátásra és jó (B) tervre van szükség a cél eléréséhez!

60 „egyszerű” és 60 „összetett” lapkából áll, játékosonként 22-22 jelzővel.

Egy körben a kezdő játékos húz eggyel több lapkát, mint ahány játékos van.… [tovább]

Videók

magyar
magyar
Framework – Egy keret a világ! (2022)

Tervező
Uwe Rosenberg

Illusztrátor
Lukas Siegmon

Magyar kiadó
ComPaYa

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Framework – Egy keret a világ! (2022)

Framework – Egy keret a világ! (2022) társasjáték

Ezzel a játékkal nem játszottam volna kb soha, ha véletlenül meg nem nyeri párom egy játékon, és asztalra nem kerül, mert ha már megvan, akkor játsszunk vele. Így derült ki, hogy nagyon is okos játék, ami egyszerű, de nagyszerű.
A játék lényege, hogy kereteket pakolunk egymás mellé, illetve olyan lapkákat, amiken bizonyos követelmények vannak a keretek színével, és összekapcsolódó láncolatával kapcsolatban. Az lesz a nyertes, aki minnél hamarabb fog annyi követelményt teljesíteni, hogy elfogyjanak a jelölői.
Igazából nem a témája fogja a hátán cipelni ezt a játékot, hanem az, ahogyan próbálunk optimalizálni, és így alkotni egy hatalmas teret. Folyamatosan építkezünk, és sose lesz olyan, hogy ne kapunk lapkát, maximum olyan lesz, hogy nem a legjobb lehetőséget kapjuk meg. Ám még így is annyira nagy a szórása a játéknak, hogy sose éreztem beszorulva magam, hanem mindig tudtam új útvonalakat alkotni, új tzervet kovácsolni, és itt is, ott is néhány köeteményt teljesíteni.
A játék igazából nagyon gyors, kellemes filler kategória, amit szívesen veszek elő párban és egyedül is.


Hasonló játékok címkék alapján