Far Cry 6 (2021)

videójáték 6

Egy trópusi paradicsom nem mindig az, aminek látszik.

A hosszú évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Far Cry sorozat új fejezetéhez érkezett. A Far Cry 6 helyszíne egy egzotikus ország, Yara, amelynek uralkodója Anton Castillo (Giancarlo Esposito alakításában), egy véres diktátor, aki… [tovább]

Far Cry 6: Gold Edition

Alapjáték + Season Pass

2021
Far Cry 6: Ultimate Edition

Alapjáték + Season Pass, Ultimate Pack

2021
Far Cry 6: Collector's Edition

Alapjáték + Season Pass, Ultimate Pack, Collector's Items

2021

Videók

angol
SzereplőSzinkronhang
Anton CastilloGiancarlo Esposito

Most játszik vele 1

Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Evione 
Far Cry 6 (2021)

Far Cry 6 (2021) videójáték

Túl sok újdonságot erről a részről sem lehet elmondani.

A történet a szokásos „küzdjünk az elnyomó ellen” vonalat viszi végig, így a sztoriban túl sok meglepő elem nincs, egy-kettő csavar ért csak váratlanul, de azért a történet nagy részét bőven ki lehetett találni. Viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy a Castillo-k nem voltak érdekesek, már persze a maguk pszichopata módján.

A játékmenet terén sem kell nagy újdonságra számítani, bár ezúttal nem lehet craftolni, amit én nem is bánok. Bőven elég volt a fegyvermodokkal pepecselni, nekem ennél többre nincs is szükségem egy Far Cry játékban. Sajnos bugok időnként előfordulnak, de szerencsére csak egy olyannal találkoztam, ami egy küldetés végrehajtásában akadályozott, viszont egy újraindítás után többet nem jött elő a probléma.

A bejárható terület brutálisan nagy, túl nagy is, ha engem kérdeztek, mert bár a terület minden egyes négyzetcentimétere tele van tennivalóval, gyűjtenivalóval, de ezek nem olyan változatosak, hogy az ember ne unna rájuk egy idő után.

A grafika gyönyörű, pláne PS5-re áttérve, de a PS4-en sincs szégyenkeznivalója ilyen téren.

Mint mondtam, a Far Cry nem hoz újdonságokat, ismételten a jól bevált formulákkal dolgozik, stabilan hoz egy szórakoztató szintet, de túl nagy dolgokat nem kell tőle várni.

Hudson 
Far Cry 6 (2021)

Far Cry 6 (2021) videójáték

Nagyon jól sikerült darab. Egy-két tipikus Far Cry elemet hiányoltam csak belőle (pl. álomszerű küldetések).

Far Cry top listámon középmezőnyös:
Far Cry 5 (10/10)
New Dawn (10/10)
Primal (10/10)
Far Cry 3 (10/10)
Far Cry 4 (10/10)
Far Cry 6 (9/10)
Blood Dragon (8/10)
Far Cry 2 (8/10)
Far Cry (8/10)

Roboraptor 
Far Cry 6 (2021)

Far Cry 6 (2021) videójáték

Az az igazság, hogy a Far Cry epizódok felélték azokat az energiákat, amik a játékmenetük koncepciójában megvoltak. Ezt egészíti ki az a nyílt világú, de még nem RPG jellegű játékok “átka”: túl kevés típusú tartalom túl nagy területen szétszórva, ami óhatatlanul a történetmesélés rovására megy. Egy relatíve rövid cselekményt darabolnak fel és szórtak szét egy hatalmas térképen, amire egyéb tevékenységeket is elhelyeztek. A méret, valamint a feladatok egyformasága és mennyisége, illetve az, hogy fejlesztési és zsákmányrendszer is arra ösztönöz, hogy foglalkozzunk a térképpel, a szorgos térkép tisztítás pedig megtöri a motivációs funkciót is ellátó történet ütemét, ráadásként pedig munkát csinál a szórakozásból.
Egy ilyen játékmenettel rendelkező játékban, ha a történet ráadásul kis lánggal ég, nem csavaros, helyette vontatott, mondhatni „tartalmatlan”, akkor hamar azon kapjuk magunkat, hogy már csak azért játsszunk vele, mert nem akarjuk azt érezni, hogy pénzt dobtunk ki az ablakon.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2021/11/06/far-cry-6-teszt/


Hasonló játékok címkék alapján