Cóatl (2020)

társasjáték 10 6
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 1–4

A Cóatl egy könnyen tanulható társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 – 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a minták és a contracts… [tovább]

Videók

angol
magyar
magyar

Képek 6

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Bet 
Cóatl (2020)

Cóatl (2020) társasjáték

Imádom az ilyen mintakirakós absztrakt játékokat, melyek csodaszép színeket, formákat, témát kaptak, pl. Coatl, Macskák szigete, Calico. A játékszabálya ennek is könnyebb kategóriás, viszont hosszú percekig merengsz és forognak az agykerekek ezerrel, mire kiagyalod az optimális lépést. Tollaskígyókat kell készíteni darabokból különböző kihíváslapok alapján, újrajátszhatósága magas. A játék hosszát te tudod beállítani azáltal, hogy mennyire vagy maximalista. Minél több pontot szeretnél, annál hosszabbak a kígyók, annál több ideig tart. Praktikus, hogy van hozzá három dizájnos szütyő a kígyótestrészekhez, így gyorsan elő lehet készülni, és rend van játék közben. Új kedvenc.

1 hozzászólás
Molymacska 
Cóatl (2020)

Cóatl (2020) társasjáték

Ez volt az a játék, amit NAGYON ki akartam próbálni, és amire rettentően kíváncsi voltam. Most hogy kipróbáltam, pedig igazi kedvenc lett számomra.
A játék lényege, hogy apró elemekből építünk egy tollas kígyót, denem mindegy, hogyan építjük meg. Több kártya is segít abban, hogy sok pontot szerezz a a kész coatl után, és vannak bónuszkártyák is, amik szintén adnak pontot. Így pedig elkezdődik te és az ellenfeled között egy tánc, hogy ki fejezi be előbb a coatlt, és ezért ki kap több pontot.
Szerintem zseniális a játék, mert nagyon OCD barát, és rettentően szabad. Építhetsz kb akárhogy, akármit, azt csinálsz, amit akarsz, egyetlen korlát az ellenfeled, és hogy hamarabb befejezi a három coatlt. Amúgy meg kb tényleg bármit csinálhat az ember. Rakhatja szép, szimmetrikusan, rengeteg színnel, vagy csak kettővel, és így is lesz valami.
Ami nagyon jó benne, hogy alapvetően nagyon adó természetű játék, mindenhol jönnek a pontok, és jó úgy játszani, hogy ezt ide rakom: jé, egy pont, azt odarakom, megint egy pont. Így az ember akármit csinálhat, a végén lesz pontja, csak maximum nem annyira sok, mint az ellenfelének.
Az is nagyon jó benne, hogy kis műanyag elemeket rakunk egymás mögé, amik kellően hajlíthatják a coatl testét. Ezért nem csak egy akármi lesz, nem egy egyenes, hanem a végén tényleg egy színes szörnyeteget építettél meg, aminek a feje és farka is kidolgozottabb. (egyetlen negatívum, hogy ezek a műanyag elemek nagyon műanyagok, méghozzá az olcsóbbik fajtából, de megértem, ha minőségibb lenne, a játék ára is triplája lenne).
Nagyon szerettem ezt a szabadságot, és hogy egymás mellett építgetünk egy közös készletből. Nekem ez a játék nagyon bejött, talán az építgetés miatt is, talán azért is, mert ennyi pozitív élményt ad. Azt hiszem, még biztosan fogok vele játszani.

ncsn87 
Cóatl (2020)

Cóatl (2020) társasjáték

Nagggyon tetszett. ♥ Őszintén, nem vagyok az absztrakt játékok szerelmese, így nehéz engem lenyűgözni, de azt hiszem kijelenthetem, nekem ez eddig a kedvencem. *.*
A téma is átjön, legalábbis a többi műfajbelihez képest jobban. Iszonyat szép az egész, a grafika, a színe. Minőségi minden eleme, van rendes insert is a dobozban.
Azt érzem, hogy sokáig nem lesz unalmas, nagy az újrajátszhatósága, hiszen véletlenszerűen húzunk a zsákokból elemeket, sokféle próféciakártya is van, plusz a templomkártyák. Szóval minden játék más lesz.
Röviden tollas kígyókat (cóatl) építünk, miközben igyekszünk prófeciakártyák és templomkártyák teljesíteni, hogy mi legyünk végül a győztesek.
Van egyszemélyes mód is benne, ami számomra plusz pont. Kipróbáltam ma azt is. Izgalmas, feszített a tempó. A.D.A.M. lehagy, ha nem figyelsz. Ehhez is van többféle verzió, nehezítés.
Én azt mondom, mindenképp megéri kipróbálnotok.
Mi azt hittük, hogy sokkal könnyedebb lesz, de a végére kiégett az agyunk. :D
A húzózsákokat elhívtam fej-tor-potroh zsákoknak. :D

Egyszemélyes mód:
Imádom ezt is. Az alap szint nem annyira nehéz, de bele lehet tenni többféle nehezítést, úgy már keményebb a kihívás. Én eddig kettőt tettem bele. Nagyon kell figyelni, hogy A.D.A.M. miket akar elhalászni.
Tetszik, hogy gyorsan lejátszható, előpakolható. Úgy állítod be a nehézséget, ahogy szeretnéd.
Gyakran elő fogom venni!

2 hozzászólás

Hasonló játékok címkék alapján