Assassin’s Creed: Unity (2014)

videójáték 18 31

Az Assassin’s Creed: Unity főszereplője Arno Dorian, egy törzsgyökeres francia úr, aki Versaillesban született egy orgyilkos apa egy szem fiaként. Persze az asszasszinok korán halnak, így Arno is hamarosan nevelőszülőknél találta magát – akik hogy-hogy nem a templomosok klánjának leszármazottai… [tovább]

Videók

Képek 3

SzereplőSzinkronhang
Arno DorianDan Jeannotte
Élise de la SerreCatherine Bérubé

Most játszik vele 5

Kedvencelte 9

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Kilgores 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videójáték

Bár a Co-op küldetések és térkép letisztítása még hátra van, a sztorit és a mellékküldetések nagy részét befejeztem, így illene írnom pár szót erről a játékról. A PS4 generációt AC fronton én az Origins-szal kezdtem, így a Unity problémás indulásából kimaradtam, azonban így is ambivalens érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban.

Gyorsan essünk túl a kötelező körön, az optimalizálás továbbra is katasztrófa. Hiába a mai napig ennek a résznek a legszebb és a legdinamikusabb a parkour animálása, ha egyszerűen irányíthatatlan a játék. Mindenre felfut, ahova nem kellene és sehova sem, ahova pedig igen. Láthatatlan akadályokba ütközik Arno folyamatosan, és hiába adottak újra a szűk utcák, magas épületek, sokszor inkább a földön futást választottam.

Itt térnék rá a városra, ami ugye a sorozat legfontosabb eleme, talán még a karaktereknél is jelentősebb szerepe van. Az itáliai trilógia óta itt éreztem újra azt az igazi assassin hangulatot, klasszikus középkori város, egy szekta tagja vagyok, stb. Ezért is fájdalmasak a már említett mászási mechanika betegségei, illetve a választott éra. Érzésem szerint hihetetlen nagy hiba volt Jacques de Molay történetét a prológusban lezavarni. Értem, hogy a francia forradalom ismertebb, kronológiailag ennek kellett jönnie, de a legelső rész után újra egy a való világban is templomos nagymester lehett volna a főellenség. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy Arno egyáltalán nem rossz karakter, volt benne potenciál, de a történetből valami hiányzott, hogy igazán kedvenc legyen. Érződött, hogy az Ezio-Edward vonalon próbáltak egy új karaktert bemutatni, de sajnos a rendes iparos munkát nem sikerült felülmúlni.

A mellékküldetések egyáltalán nem kötöttek le, egy idő után már nem is figyeltem oda ezekre a mini „történetekre” csak csináltam a sűrűn ismétlődő feladatokat. Ez számomra hihetetlen nagy csalódás, mert eddig az összes részben el tudtam veszni, csak barangolni a világban, gyűjtögetni, segíteni az embereknek stb. Itt az volt az érzésem, hogy minden erő a hihetetlen (és teljesen felesleges) mennyiségű NPC-be ment el, tartalommal nem sikerült Párizst megtölteni. Olyan apróbb dolgokat is elfelejtettek a korábbi részekből, mint az állatok megsimogatása vagy harc cutscene-ek (amerikai részek), csónak használata a folyón (reneszánsz részek), amik nevetségesen hangozhatnak, de amellett, hogy egyértelmű visszalépés, az életszerűségből is sokat elvesz.

Összességében nem rossz, de egyáltalán nem is jó. Hiányzott a szív a készítéséből.

Inky 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videójáték

Eddig nagyon betalált. Igaz, én nem az első AC-kkel kezdtem el játszani és a 2. rész (bár Olaszország egész nyerő) irányítása több bosszúságot okozott, mint a játék örömöt így nem vagyok azon tábor tagja akik a 2-t istenítik. A Black Flaget még nem toltam végig, majd hamarosan, de ott kifejezetten nehéznek találtam a tengeri hadviselést. A Unity háromnegyedét pedig lopakodás és cherry bombok használata nélkül sem volt különösebben embert próbáló feladat, pedig a lopakodás elég hasznos. Mindent összevetve eddig a kedvencem (bár még sok fejezet van hátra, az, hogy egész (gyönyörű) Párizs bejárható, megmászható, az MC, az alap ruha, a kalandos sztori, a folyékony parkour, a berserk penge és egyéb nyalánkságok egyből berántottak és végig szórakoztattak még úgy is, hogy nem játszom co-opban. A kezdeti bugok javítva lehettek, mert már nem igazán tűnt fel semmi zavaró, ha leszámítjuk az olyan dolgokat mint hogy hangja alapján mindig ugyanazt a szerencsétlen hölgyet rabolják ki mindenhol vagy hogy a városban szinte egyedül én öltözöm így és mindenhol kiszúr bármelyik ellen az utcán. Lehet a Black Flag hajókázásai után a járművek hiánya bökte sokak szemét, vagy az, hogy tovább kalandozott elfelé az Ubisoft attól a sztoritól amit a széria elején megalapozni látszott (és amivel én nem ismerkedtem meg különösebben), de ha ezeket nem nézem, nem tudom miért tartják gyengének ilyen sokan, lehet rájuk nem tett a lokáció nagy hatást.

Pomatt54 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videójáték

A közvéleménnyel ellentétben én nem értékelem rossznak a játékot. A hibák javítása után szerintem egy jó játékot kapunk, szép grafikával, jó történettel, jó játékmenettel, a parkour pedig a legjobb. Kifejezetten jó ötlet, hogy a küldetések megoldására több opció is létezik. Arno szála nekem tetszett, sok szép és romantikus jelenetet is tartalmaz.

auroraphoenix 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videójáték

Nagyon élveztem a játék minden pillanatát. Gyönyörű volt a környezet, érdekes a korszak, Arno és társa is szimpatikus karakter. A főszál izgalmas, akciódús volt, nagy mondanivalóval (a végét megkönnyeztem), de számomra a legnagyobb élményt a különféle mellékküldetések, gyilkossági rejtélyek jelentették. :) Az irányítás, parkour szerintem ebben a játékban a legjobb. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

MewIchigo_Fan_Daniel 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videójáték

Legjobbak egyike!
10/9* +1 Élise miatt <3 <3
Könyvet is kivégeztük még a játék előtt, így ideje volt végigjátszani a játékot is. :3

BiRo 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videójáték

Kövezzetek meg, de aki olvasta a könyvet, szerintem egyet ért hogy a legjobb és legösszetettebb történettel rendelkezik.
Eltekintve optimalizálatlanságától, mai napig nálam a best of ac

Victorious 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videójáték

Update 2023
Az idő valszeg viszonylag megszépítette az emlékeket bizonyos dolgokról, mert sajnos lekellett vennem 1 csillagot…. Nem is a történettel vagy a karakterekkel van a probléma, az teljesen korrekt és ha olvastad a könyvet az sokat dob rajta. A helyszínnel sincs probléma.
Ami kb az élvezhetetlenségig hazavágta az élményt az a pocsék harcrendszer. Mindenki észrevesz és támad egyből, maxos, fullra fejlesztett életet is kb két vágásból leszedik, a pisztolyról ne is beszéljünk…mindenkinek van, alig lehet kivédeni, így gyorsan kitudnak nyírni. Emiatt már egy nyűg volt az egész, a coop küldetéseket be se fejeztem a saját lelki békém megőrzése érdekében. A többi típus megvolt, elmentek.
A Deak Kings dlc-ről nem akarok külön írni az adatlapjára. Legyen elég annyi, hogy felejthető volt.
Sajnálom, hogy most ez így sikerült, de most inkább tartok is némi pihit az AC-ben és a játszásban is, mert ez tényleg eléggé lefárasztott xD


Hasonló játékok címkék alapján