Assassin’s Creed: Unity (2014)

videojáték 18 20

Az Assassin’s Creed: Unity főszereplője Arno Dorian, egy törzsgyökeres francia úr, aki Versaillesban született egy orgyilkos apa egy szem fiaként. Persze az asszasszinok korán halnak, így Arno is hamarosan nevelőszülőknél találta magát – akik hogy-hogy nem a templomosok klánjának leszármazottai… [tovább]

Videók

Képek 3

SzereplőSzinkronhang
Arno DorianDan Jeannotte
Élise de la SerreCatherine Bérubé

Most játszik vele 5

Kedvencelte 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Kilgores 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videojáték

Bár a Co-op küldetések és térkép letisztítása még hátra van, a sztorit és a mellékküldetések nagy részét befejeztem, így illene írnom pár szót erről a játékról. A PS4 generációt AC fronton én az Origins-szal kezdtem, így a Unity problémás indulásából kimaradtam, azonban így is ambivalens érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban.

Gyorsan essünk túl a kötelező körön, az optimalizálás továbbra is katasztrófa. Hiába a mai napig ennek a résznek a legszebb és a legdinamikusabb a parkour animálása, ha egyszerűen irányíthatatlan a játék. Mindenre felfut, ahova nem kellene és sehova sem, ahova pedig igen. Láthatatlan akadályokba ütközik Arno folyamatosan, és hiába adottak újra a szűk utcák, magas épületek, sokszor inkább a földön futást választottam.

Itt térnék rá a városra, ami ugye a sorozat legfontosabb eleme, talán még a karaktereknél is jelentősebb szerepe van. Az itáliai trilógia óta itt éreztem újra azt az igazi assassin hangulatot, klasszikus középkori város, egy szekta tagja vagyok, stb. Ezért is fájdalmasak a már említett mászási mechanika betegségei, illetve a választott éra. Érzésem szerint hihetetlen nagy hiba volt Jacques de Molay történetét a prológusban lezavarni. Értem, hogy a francia forradalom ismertebb, kronológiailag ennek kellett jönnie, de a legelső rész után újra egy a való világban is templomos nagymester lehett volna a főellenség. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy Arno egyáltalán nem rossz karakter, volt benne potenciál, de a történetből valami hiányzott, hogy igazán kedvenc legyen. Érződött, hogy az Ezio-Edward vonalon próbáltak egy új karaktert bemutatni, de sajnos a rendes iparos munkát nem sikerült felülmúlni.

A mellékküldetések egyáltalán nem kötöttek le, egy idő után már nem is figyeltem oda ezekre a mini „történetekre” csak csináltam a sűrűn ismétlődő feladatokat. Ez számomra hihetetlen nagy csalódás, mert eddig az összes részben el tudtam veszni, csak barangolni a világban, gyűjtögetni, segíteni az embereknek stb. Itt az volt az érzésem, hogy minden erő a hihetetlen (és teljesen felesleges) mennyiségű NPC-be ment el, tartalommal nem sikerült Párizst megtölteni. Olyan apróbb dolgokat is elfelejtettek a korábbi részekből, mint az állatok megsimogatása vagy harc cutscene-ek (amerikai részek), csónak használata a folyón (reneszánsz részek), amik nevetségesen hangozhatnak, de amellett, hogy egyértelmű visszalépés, az életszerűségből is sokat elvesz.

Összességében nem rossz, de egyáltalán nem is jó. Hiányzott a szív a készítéséből.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videojáték

Legjobbak egyike!
10/9* +1 Élise miatt <3 <3
Könyvet is kivégeztük még a játék előtt, így ideje volt végigjátszani a játékot is. :3

BiRo 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videojáték

Kövezzetek meg, de aki olvasta a könyvet, szerintem egyet ért hogy a legjobb és legösszetettebb történettel rendelkezik.
Eltekintve optimalizálatlanságától, mai napig nálam a best of ac

Victorious 
Assassin’s Creed: Unity (2014)

Assassin’s Creed: Unity (2014) videojáték

Elvolt vele az ember de semmi extra.Az utolsó küldetést meg sem tudtam csinálni mert úgy döntött hogy annál mindig összeomlik(közben előtte meg minden jól ment)


Hasonló játékok címkék alapján