Alan Wake (2010)

videójáték 16 29

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alan Wake egy külső nézetes akció-kalandjáték. A történet főhőse egy sikeres pszicho-thriller író, aki már két éve alkotói válságtól szenved. Ezért a legjobb barátja és menedzsere, Barry Wheeler tanácsára a feleségével elutazik a washingtoni Bright Falls városába. Megérkezésük előtt… [tovább]

Alan Wake Remastered

Platformok: Win, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4/5

2021

Videók

Angol
Angol
Angol

Képek 10

SzereplőSzinkronhang
Alan WakeMatthew Porretta
Alice WakeBrett Madden
Barry WheelerFred Berman
Barbara Jagger / A Sötét JelenlétKate Weiman
Thomas Zane / A búvár / Alex CaseyJames McCaffrey
Hirdetés

Most játszik vele 2

Kedvencelte 12

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Rémálom 
Alan Wake (2010)

Alan Wake (2010) videójáték

Pro:
● A történet (egy darabig) és az atmoszféra tök jó. Ez a kisvárosos, meta-történetes, weird horror pont nekem való.

Kontra:
● A történt vége egyszerű, mint egy bot. Az Alice utáni sírás vagy akár a háttérsztori Tommal semmi érzelmet nem váltott ki belőlem, karakterizálás nem sok volt.
● Előző ponthoz kapcsolódva a színészi játék (főleg a főszereplőtől) borzalmas. És mivel nagyon sok narrációt ő nyom, hát eléggé sokat levesz az élményből.
● A játékmenet nagyon ősrégi, és amúgy pl. nekem a legrégebbi Mass Effect is bejött, úgyhogy sok elvárásom nincs. De ez a semmilyen gunplay párosítva az idegesítő kameramozgással, a resource-ok korlátozásával (aminek lehet értelme, de szerintem itt nem volt elegáns, hogy hol futni kell, hol lőni), az enemyk ide-oda rakásával inkább csak idegesítő volt, mint élvezetes. Az hogy a zseblámpa 2 másodperc alatt lemerül és igazából semmi értelme, csak egy plusz gombot kell közben nyomni… meh. Néhány menekülős rész rendben volt, de amúgy az egésztől inkább a hajamat téptem és vártam a következő cinematicot.
● A pályák rettenetesen unalmasak: Jobb azért a tervezés, mint a Last of Us-nál, de képi világra minden teljesen sötét, ötlettelen, és ha nem lenne a hanghatás és a köd, mikor jönnek az ellenfelek, nem lenne semmilyen hangulata. Amikor örültem, hogy végre kijutottam az egysíkú erdőből… megint mehettem vissza. Értem, hogy egy kis helyszínen játszódik, de ezt lehetett volna szerintem kreatívabban is.

Játékidő: 12 óra

Uxellodunon 
Alan Wake (2010)

Alan Wake (2010) videójáték

Több helyen is olvastam mielőtt, és miközben játszottam, hogy nagyon repetitív a játékmenet, és ez megöli a hangulatot, és a történet minőségét is lehúzza. Most, hogy végigjátszottam, azt kell hogy mondjam, valóban unalomba hajlik a vége felé, és míg az elején még szívesen barangoltam be a pályát, eldugott apróságokat, érdekességeket keresve, a végén szimplán meneteltem a kijelölt cél felé, daráltam az ellenfeleket, és igyekeztem túllenni rajta. DE! Ettől függetlenül is bőven megér legalább egy végigjátszást. Nem gondolom, hogy a történet olyan zseniális lenne, mint amilyennek sok kritikában beállítják, de élvezhető, a hangulata pedig olyan, mintha egy Stephen King regénybe csöppent volna a játékos.

Gyula_Radics 
Alan Wake (2010)

Alan Wake (2010) videójáték

Nagyon hangulatos, izgalmas horror játék ez. A történet atmoszférája Lovecraftot és Kinget idézi. Mindenkinek ajánlom, aki egy jó horrorsztorit szeretne végig izgulni. Rajongóknak pedig egyenesen kötelező darab.
Talán pont a történet miatt a szavatossága talán kicsit rövid, hisz elég lineáris, és többszöri végigjátszás alkalmával sincsenek benne új dolgok. Bár ez engem nem akadályozott meg abban, hogy minden nehézségi fokon végigjátszam, és sokadjára is nagyon élveztem.

Master_Miller 
Alan Wake (2010)

Alan Wake (2010) videójáték

Kellemes játék volt, bár a történet tele van Stephen King áthallással (nem véletlenül, egyértelmű volt az inspirációforrás) tud eredetit mutatni. Érdekes volt, ahogy kibomlott a sztori, a játékmenet pedig kézreállt. Azóta is várom a folytatást.


Folytatása

Alan Wake: The Signal (2010) videójáték

Összehasonlítás

Alan Wake


Népszerű idézetek

Deirianz 

If our lives are already written, it would take a courageous man to change the script.

Alan Wake (2010) videójáték

Deirianz 

Stephen King once wrote that „Nightmares exist outside of logic, and there's little fun to be had in explanations; they're antithetical to the poetry of fear.” In a horror story, the victim keeps asking „why?” But there can be no explanation, and there shouldn't be one. The unanswered mystery is what stays with us the longest, and it's what we'll remember in the end.

Alan Wake (2010) videójáték


Hasonló játékok címkék alapján