Alan Wake (2010)

videojáték 16 25

Alan Wake egy külső nézetes akciójáték. A történet főhőse egy sikeres pszicho-thriller író, aki már két éve alkotói válságtól szenved. Ezért a legjobb barátja és menedzsere, Barry Wheeler tanácsára a feleségével elutazik a washingtoni Bright Falls városába. Megérkezésük előtt Alan… [tovább]

Videók

Angol
Angol
Angol

Képek 7

SzereplőSzinkronhang
Alan WakeMatthew Porretta
Alice WakeBrett Madden
Barry WheelerFred Berman
Barbara Jagger / A Sötét JelenlétKate Weiman
Thomas Zane / A búvár / Alex CaseyJames McCaffrey
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Uxellodunon 
Alan Wake (2010)

Alan Wake (2010) videojáték

Több helyen is olvastam mielőtt, és miközben játszottam, hogy nagyon repetitív a játékmenet, és ez megöli a hangulatot, és a történet minőségét is lehúzza. Most, hogy végigjátszottam, azt kell hogy mondjam, valóban unalomba hajlik a vége felé, és míg az elején még szívesen barangoltam be a pályát, eldugott apróságokat, érdekességeket keresve, a végén szimplán meneteltem a kijelölt cél felé, daráltam az ellenfeleket, és igyekeztem túllenni rajta. DE! Ettől függetlenül is bőven megér legalább egy végigjátszást. Nem gondolom, hogy a történet olyan zseniális lenne, mint amilyennek sok kritikában beállítják, de élvezhető, a hangulata pedig olyan, mintha egy Stephen King regénybe csöppent volna a játékos.

Gyula_Radics 
Alan Wake (2010)

Alan Wake (2010) videojáték

Nagyon hangulatos, izgalmas horror játék ez. A történet atmoszférája Lovecraftot és Kinget idézi. Mindenkinek ajánlom, aki egy jó horrorsztorit szeretne végig izgulni. Rajongóknak pedig egyenesen kötelező darab.
Talán pont a történet miatt a szavatossága talán kicsit rövid, hisz elég lineáris, és többszöri végigjátszás alkalmával sincsenek benne új dolgok. Bár ez engem nem akadályozott meg abban, hogy minden nehézségi fokon végigjátszam, és sokadjára is nagyon élveztem.

Master_Miller 
Alan Wake (2010)

Alan Wake (2010) videojáték

Kellemes játék volt, bár a történet tele van Stephen King áthallással (nem véletlenül, egyértelmű volt az inspirációforrás) tud eredetit mutatni. Érdekes volt, ahogy kibomlott a sztori, a játékmenet pedig kézreállt. Azóta is várom a folytatást.


Folytatása

Alan Wake: The Signal (2010) videojáték

Összehasonlítás

Alan Wake


Népszerű idézetek

Eirian 

If our lives are already written, it would take a courageous man to change the script.

Alan Wake (2010) videojáték

Eirian 

Stephen King once wrote that „Nightmares exist outside of logic, and there's little fun to be had in explanations; they're antithetical to the poetry of fear.” In a horror story, the victim keeps asking „why?” But there can be no explanation, and there shouldn't be one. The unanswered mystery is what stays with us the longest, and it's what we'll remember in the end.

Alan Wake (2010) videojáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján