51st State (2010)

társasjáték 1
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 2–4

Az 51st State egy közepesen összetett társasjáték, 2 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő 40 – 90 perc. A játékot 2011-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít… [tovább]

Képek 2

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Artnecro 
51st State (2010)

51st State (2010) társasjáték

Engem egy kicsit a Carcassonne-ra emlékeztetett (habár csak szögről végről), de maga a köntös és a téma okán jobban tetszett. Pörgős, agyalós, kell hozzá taktika rendesen. A kártyák illusztrációja fantasztikus, nagyon illik a játék hangulatához. Ami különösen meglepett, hogy van egy „solo módja” a játéknak, ami nem szól másról, minthogy egyéni rekordokat állítsunk fel adott forduló alatt, de furcsa módon működik és nem válik unalmassá.
Ami viszont szőrszálhasogatásnak fog tűnni, de a szabálykönyv rettenetes. Rosszul felépített, szükségtelenül túlkomplikált és sokszor tűnt zavarosnak. Játék közben helyére kerültek a dolgok, de egy rémálom volt átrágni magam rajta (pedig maga a játék sokkal egyszerűbb és magától értetődő)
Ezt leszámítva remek kis játék. Nem egy party játék és nem biztos, hogy minden társasozásnál fog előkerülni, de könnyen be tudja rántani az embert.

UPDATE: Az első néhány botlás után, rendesen belerázódtunk és szinte minden alkalommal előkerül. A feleségem imádja. Tényleg csak ajánlani tudom


Hasonló játékok címkék alapján