Tabletop Simulator zóna

Csibike 
Tabletop Simulator

Sziasztok!

Mai nap a Vörös lázadás társasra került a sor, szintén Tabletop Simulatoron, most csak egyedül, mivel ez inkább egy tanulójáték volt csak. Egyébként első játékom vele, 290 pontom lett, az automatának pedig 242. Nem tudom, hogy ez jónak számít-e, de a lényeg, hogy nyertem :D

A játéknak megvannak a maga előnyei és hátrányai is így online. Egyrészt, habár nem játszottam élőben a játékkal, de ez a sok egymásra helyezgetés szerintem kifejezetten kényelmetlen lehet. Leginkább azért, mert sokszor kell elvenni kártyákat az adott helyről, így szerintem könnyen félrecsúszhat az egész. Mellesleg így nem látszik sok letakart kártya, és hiába nézhetjük meg őket, szerintem zavaró lenne folyton újra szépen visszarendezni a kártyákat. De ez csak az én véleményem, mellesleg lehet, hogy nem is igaz, mivel nem játszottam a játék fizikai példányával.

A tabletop simulatoros verzióban szerencsére ez sokkal jobban működik, a kártyák a helyükre csúsznak szépen, így nem kell ezzel szórakozni. A játék a setupot megcsinálja, azon kívül semmit, pedig szerintem sok dolgot lehetett volna automatizálni (például a helyszínek bónuszait), de igazából ez legyen a legkevesebb, rendes társasozás közben is mi helyezgetjük a dolgokat manuálisan, itt sem fog benne elfáradni a kezem. Illetve a kis Fleet track sávon (bocsi, nem tudom mi lehet magyarul) az űrhajók mozgatásánál jól jött volna egy mágnes, ami behúzza minden ponton a helyére, de ez már csak szőrszálhasogatás.
És habár szerintem kettő vagy több játékossal teljesen jól működik a játék, de solo módban viszont rengeteg a hiányosság. Egyrészt a Luna bónusz lapkát nem engedi úgy forgatni és a táblára helyezni, ahogy kellene, másrészt pedig így a setup is teljesen manuális. Nem játszhatatlan, de azért én nagyobb kényelmet vártam volna.

Továbbá nem bántam volna egy automata pontozást sem, de ennél nagyobb bajom sose legyen. Igazából a mod használható, a játék jól működik így is (valószínűleg több fővel még inkább), és habár van néhány apróbb, zavaró tényező, ettől függetlenül célnak tökéletesen megfelel.

Kapcsolódó játékok: Vörös lázadás

Vörös lázadás (2021)

Hirdetés
Csibike 
Tabletop Simulator

Sziasztok!

Tegnap barátnőmmel este még belefért egy kis online játék a Tabletop Simulatorral, így kipróbáltunk két játékot. Mivel a játékostársam nem annyira tud angolul, így kevésbé nyelvfüggő játékokat választottunk. Egyik játékkal sem játszottunk még korábban.

Az egyik a Canvas volt. Ez teljesen nyelvfüggetlen, a pontozókártyákat is meg lehet érteni pusztán az ikonok alapján. Bemutatni itt most magát a játékot nem szeretném, de scriptelt verziót használtuk, tehát néhány lépés (mint a játék előkészítése és a kártyák újraosztása) automatizált volt. Teljesen jól működött a játék, a különböző layerek szépen illeszkednek a kártyára. Kb. 30 perc volt a játékidő, és annak ellenére, hogy nem gondoltam volna, hogy ez a játék az én stílusom, de meglepően tetszett :D Feltettem róla egy képet is, ilyen lett az én első játékom, a festményeim elég csúnyák, de így több pontot hozott.
Utána megnéztem egy solo játékmódot is kíváncsiságból, úgy is hibátlanul működik, az inspirációjelzők összerázása és eldobása is tökéletesen kivitelezhető, teljesen élvezetes így, próbáljátok ki :)

Továbbá kipróbáltuk a Spirits of the Wild játékot is. Ez is tetszett, bár nekem elég rövidke volt, azt hittem tovább fog tartani, de mire belejöttem volna, már véget is ért. Ettől függetlenül nagyon szép és pörgős, könnyed játék. Habár ebben van nagyon kevés angol szöveg, de bgg-n fent van magyarul a játékszabály, a tábla, illetve a kártyák leírásai is, így igazából simán ki lehet próbálni nyelvtudás nélkül is. A tábla előkészítése automatikus, mást meg egyébként sem tudtak volna automatizálni. Ettől függetlenül ez is jól működött, nem volt vele semmi fennakadás, bár a prérifarkas inkább hasonlít egy rókára, és néha sikeresen felborítottuk, de ez legyen a legkevesebb :D

Kapcsolódó játékok: Spirits of the Wild · Canvas

Spirits of the Wild (2018) Canvas (2021)

Csibike 
Tabletop Simulator

Sziasztok!

Azért írom ezt a karcot, hogy kicsit bemutassam nektek a Tabletop Simulator programot, hátha valaki kedvet kap hozzá.
Ez egy PC-s játék, a Steam-en keresztül tudjátok feltelepíteni, itt van a linkje:
https://store.steampowered.com/app/286160/Tabletop_Simulator/

A program tulajdonképpen arra szolgál, hogy PC-n kipróbálhassunk különféle társasjátékokat. Ehhez a Tabletop Simulator Steam Műhelyében fogunk találni letölthető modokat. Ezek többsége ingyenes, mivel nem hivatalos verziók, hanem a lelkes közösség töltötte fel a különféle játékokat.

Itt van a Műhely, itt találjátok az elérhető társasjátékok listáját:
https://steamcommunity.com/workshop/about/…

Rengeteg játék van feltöltve, de sajnos jelenleg viszonylag kevés köztük a magyar. Ettől függetlenül, ha valakinek nem erőssége az angol, így is számtalan nyelvfüggetlen játékot kipróbálhattok.

A program használata eleinte furcsa lehet, de meg lehet szokni elég hamar, érdemes használni a billentyűkombinációkat, így gördülékenyen megy a játék :) Én rendszeresen használom, persze nem hozza ugyanazt az élményt, mint amikor élőben összejövünk társasozni, ettől függetlenül így online módon távolságtól és időtől függetlenebbül össze lehet ülni, és ki lehet próbálni a kívánságlistás játékokat.

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, annak itt van a programról egy részletesebb bemutató videó Csibunak (Game-Obscure youtube csatorna) köszönhetően:
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó játékok: Tabletop Simulator

Tabletop Simulator (2015)