Ticket to Ride Map Collection 6 – France & Old West (2017)

társasjáték 8 3
Játékidő: 60 perc · Játékosok száma: 2–6

A 6. Ticket to Ride kiegészítő, a szokásosnál nagyobb dobozban, ugyanis a kétoldalas tábla ezúttal 3x3-as, a szokásosnál nagyobb méretű. Az előző kiegészítőhöz hasonlóan itt is egy európai ország és egy amerikai terület a két fő téma. Franciaország térképén a játékosok határozzák meg, hogy… [tovább]

Képek 2

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Molymacska 

Mivel online játsszuk, ezért mi csak a Francia térképpel találkoztunk eddig.
Franciaország az alap Ticket to ridehoz képest tartalmaz kompokat illetve amikor lapot húzol, akkor kiválaszthatod, milyen színű legyen az útvonal. Egy-két egyes színjelölésen kívül gyakorlatilag nincs is szín, így vonatot lerakni se tudsz alapvetően.
Az igazi stratégia benne, hogy egyrészről többször húzol kártyát, mint ahogy leraksz vonatot, így egyértelműen több helyre kell raknod színeket, amikkel igazából az ellenfelet is nehezítheted (sőt, szerintem erre való igazán ez a színlerakás). És nem csak azzal, hogy nem szimpatikus szíű sít fektetsz le olyan útvonalra, ahol menni fog, de lehet elhasználni is a színes sínt, hogy olyan ne jusson neki, mint amivel könnyebben megépíthetné az útvonalát.
Egy másik különlegesség, ami kicsit bevezet a UK világába is, hogy nem csak konkrétan Franciaországba rakunk le útvonalat, hanem azon keresztül a szomszédos országokat kötjük össze (és van New York útunk is, amit még együnk se rakott ki, de hardcore útnak tűnik)
Alapvetően nagyon tetszik, a Francia kieg grafikája illeszkedik a szépséges, és elegáns Franciaországhoz.


Hasonló játékok címkék alapján