Tea 2 főre (2020)

társasjáték 10 5
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 2

Forr az indulat, gőzölög a pite: szemeket a kártyákra, a csészét meg ide!
Ebben a kártyapárbajban mindig a játékosok paklijainak legfelső lapjai mérettetnek meg egymással. Gyűjtsd a homokórákat, pitéket, és ragadd te lábon a rózsaszín flamingót! Bővítsd bölcsen lapjaid sorát, és koccints a… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 4

Hirdetés
Tea 2 főre (2020)

Tervező
Cédrick Chaboussit

Illusztrátor
Amandine Dugon

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Tea 2 főre (2020)

Tea 2 főre (2020) társasjáték

Tökéletes filler, akár több kör is lejátszható egymás után. A grafika és a bábuk csinik. *.* Pakli építős, de nem a hagyományos értelemben. Kiszúrós és nagy a szerencsefaktor. De ezzel együtt élveztem. Egy példány bele is sétált a szatyromba. :D

Criala 
Tea 2 főre (2020)

Tea 2 főre (2020) társasjáték

Nagyon szeretem a teát, Alíz világát és a két fős játékokat, de elképzelni se tudtam, hogy mi a poén abban, hogy egy válogatás nélküli és pláne egy képpel lefelé álló pakli legfelső lapjait mérjük össze, „akié a nagyobb szám, az viszi a kört” alapon. Most, hogy kipróbáltam, azt kell mondanom, hogy fantasztikus a játék!!
Nagyon pörgős, vicces, szivatós és teljesen a szerencsén alapuló pakli építős kártyajáték. Minimális taktikázás lehetséges csak és az se biztos, hogy győzelemhez segít a pontozásnál, ha nincs nálad a kezdő játékost jelző flamingó.
Ha a te kártyád a nagyobb értékű, te nyered a kört és két lehetőség közül választhatsz: használod a nyertes lapod egyedi képességét, vagy bővíted a paklidat egy új lap megvásárlásával. A szabályok nagyon egyszerűek és gyorsan megtanulhatóak.
Jópofák a rajzok és a figurák. :)
Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen típusú kártyajátékokat és nem sértődős fajta. :D
Tökéletes filler játék! :)
Egyből felkerült a kívánságlistámra. ^^

Molymacska 
Tea 2 főre (2020)

Tea 2 főre (2020) társasjáték

Amikor videókat néztem róla, nem tudtam elképzelni, hogy lehet ez a játék jó. Valahogy nem tudtam vizualizálni, mi történik és miért így amikor kipróbáltuk akkora meglepetés volt, hogy ez működik, és hogy jó játék. Elrabolta a szívemet a szívkirálynő.
A játék arról szól, hogy van egy paklink, legfelső lapját felfordítjuk, és megnézzük, hogy kinek a nagyobb ez a szám. Aki nyer, az vásárolhat kártyát a pakliba, vagy pedig használhatja a saját képességét. Van egy óránk is, amin ha mozgatjuk a mutatókat, akkor előnyt szerezhetünk a másikkal szemben és egy flamingónk is, ami segíthet akkor, ha ugyanazt a kártyát csapjuk fel.
Ami nagyon tetszett benne, hogy ez egy egyszerű szabályrendszerű, de okos játék. Két-három kör után tök jól átlátható, hogyan lehet pontot szerezni, mit csinálhatunk. Nincs túl sok döntése az embernek, de amikor van, akkor tényleg fontos.
Talán a másik, amit szerettem benne, hogy pont elég hosszú: nem volt rövid, hogy „hamar kijátsszuk”, de nem is tudtam megunni (ahogyan nem is tudtam túlságosan elhúzni). Az a negyven perc pont megfelelő idő volt ehhez a játékhoz.
Ami különösen tetszett benne a teamtika. Jó, én igazából nagyon imádom Alice történetét, de nem úgy… mármint nem a történetet, inkább azt, amit Alice képvisel. Ez a játék pedig ezzel a tematikával nagyon jól illeszkedett ehhez, Megvan a különböző kártyáknak a karakterisztikája, de a különféle kellékek is egyszerűen előhozzák mindazt, amint az Alice világtól várunk. A grafika inkább a rajzfilmes, kicsit talán gyerekesebb vonalat hozza, ellenben ettől függetlenül nagyon tetszetős a játék. A különféle komponensek nagyon jól néznek ki, jó minőségűek.
Kicsi játék, egyszerű szabályokkal, de mégis imádom. Annyira menő, hogy azt le sem tudom írni. Nagyon ajánlom kipróbálásra, ha szeretnél egy két fős játékkal játszani.

Laszlo_Molnar 
Tea 2 főre (2020)

Tea 2 főre (2020) társasjáték

Fogj egy teljesen szerencsealapú régi kétszemélyes kártyajátékot (a háborút, amelyben egyszerre csapunk fel lapokat és akinek a lapja nagyobb, az kapja a pontot), és turbózd fel pakliépíéssel és döntési lehetőségekkel. Mindehhez még adj egy jó kis témát (Alice csodaországban) és szép grafikát, és meglepően kellemes eredmény születik – bár a szerencse szerepe még mindig nagyon erős, azért már komoly befolyásunk van a játék kimenetelére is.


Hasonló játékok címkék alapján