Spec Ops: The Line (2012)

videójáték 18 14

A Spec Ops: The Line nem a régebbi játékoknak a folytatása. A játékban Martin Walker századost (szinkronhangja Nolan North az Uncharted sorozatból) és csapattársait John Lugo őrmestert és Alfanso Adams hadnagyot az amerikai különleges erők tagjait a homok vihar sújtotta Dubajba küldik felderítő… [tovább]

Képek 4

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

MiRage 
Spec Ops: The Line (2012)

Spec Ops: The Line (2012) videójáték

„What'cha gonna do when they come for you?”

Habár a játékot 1-2 hete, egy éjszaka alatt végigjátszottam, még mindig csak nehézkésen tudok róla valamilyen véleményt alkotni.
Számomra játékmenetben semmi újat nem mutatott, egy teljesen átlagos lövöldözősdi, ahol a harcossá avanzsáló játékosnak viszonylag kevés tölténnyel kell boldogulnia az ellenség ellen.
Amiben viszont erős – és kétségtelenül ez viszi el a hátán az egész játékot – az a történet, az atmoszféra és a szereplők. Imádtam, a karakter(vissza)fejlődéseket, spoiler és azt ahogyan a három katona egymáshoz való viszonya a történettel együtt mélyült – vagy éppen gyengült. spoiler Lelket adtak egy fordulatos történetű játéknak. Az alternatív Dubai pedig furcsán gyönyörű : a csillogó, gazdagságáról híres várost egy teljesen új színben és állapotban láthatjuk. Engem ez a kontraszt teljesen lenyűgözött, és amíg éppen senki sem lőtt rám valamelyik roncsból, addig a környezetet is megcsodálhattam :D
Viszont a morális kérdések…
…Igen, mert ezek adják a játék zsenialitását. Döntéseket kell hoznunk, amivel akarva-akaratlanul is, de életeket fogunk megmenteni, vagy éppen kioltani. Persze döntéseinkben, különböző nézeteik miatt Lugo és Adams sem lesz segítségünkre, a játékos magára van utalva. És biztosan rosszul fog dönteni, ez a játék az, ahol választanunk kell a rossz és a rosszabb között. spoiler
Azt merném állítani, hogy a játék, ha kellőképpen bele tudjuk magunkat élni és eltekintünk attól, hogy egy képernyő előtt ülünk, akkor ad nekünk egy kis ízelítőt abból, hogy mik folyhatnak a világban, és hogy mennyire szörnyű dolog is a háború.

(Plusz a zenék. Az aláfestő Originalok mellett, néhány ismert – kevésbé ismert zeneszámot is hallhatunk a játékban, amelyek szövegileg és dallamilag is nagyon hozzák a játék hangulatát. Plusz pont az Alice in Chains-ért és a Deep Purple-ért :D)

Master_Miller 
Spec Ops: The Line (2012)

Spec Ops: The Line (2012) videójáték

Bár a játékoknál a történet számomra a fontos, de itt a középszerű játékmenetet még a zseniális sztori sem tudja megmenteni. Tipikus fedezék-lövölde, bár a setting érdekes volt.


Hasonló játékok címkék alapján