Rebel Galaxy (2015)

videójáték 12 2

Az űrszimulátorban egy hatalmas űrhajó kapitányát irányítjuk, több száz NPC dolgozik a kezünk alá és egy egész, véletlenszerűen generált galaxisban bóklászhatunk kedvünkre. Kiterjedt csatákat vívhatunk más hajókkal, különböző frakciók mellett tehetjük le a voksunkat, s ezzel magunkra haragítva… [tovább]

Videók

Képek 4

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

LoneWolf 
Rebel Galaxy (2015)

Rebel Galaxy (2015) videójáték

Valahogy nem volt kedvem hozzá, hogy veterán játékosok prédája legyek az Elite: Dangerous-ben, szóval végül az olcsóbb és leegyszerűsített, single player változatát szereztem be, de így sem ért csalódás… sőt!
Nehéz elhinni, hogy ezt kettő, ismétlem KÉT ember fejlesztette. Simán el tudnék képzelni egy Firefly, vagy egy Star Wars univerzumban játszódó űrcsempész játékot hasonló mechanikákkal. Kereskedsz, bányászol vagy kalózkodsz, bajba jutott hajókon segítesz, fejvadászkodsz, illetve zsoldosokat bérelsz fel, hogy kísérjék a hajódat, miközben a megszerzett kreditekből fejleszted azt. Vicces szituáció volt pl. mikor a milicia észrevette, hogy biológiai hulladék van a rakteremben és meg kellett őket vesztegetnem, hogy nézzenek félre. Nagy erőssége még a zene, ami tökéletes űr-western hangulatot varázsol neki, de ennek ellenére vannak hiányosságai is.
Mivel csupán körkörösen mozgunk az űrben, csatáink inkább egy-egy tengeri ütközetre emlékeztetnek. Bárkánk teljes lecserélésén (Ezekből sincs sok választás.) kívül ne is reméljünk egyéb külsődleges testreszabási lehetőséget, hisz csupán a fegyverzet fejlesztése még az, ami kívülről is látszik. Ezek mellett a dokkolásnál hiányoltam az animációt, plusz az NPC-k kínálata sem túl változatos és minden 3-4. karakter ugyanazt a modellt használja. Természetesen mindez csupán szőrszálhasogatás egy 1000Ft-ért beszerzett, két fő által fejlesztett játék esetében, plusz sokat elmond az is, hogy az első 10 órám lényegében mellékküldetésekkel és kószálással telt ahelyett, hogy a sztorival haladtam volna. Mindenesetre csak ajánlani tudom azoknak, akiket nem zavar ez a tengeri szintre lebutított közlekedés egy űrben játszódó RPG-ben.


Hasonló játékok címkék alapján