Photosynthesis (2017)

társasjáték 12
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

A Nap sugarai fényesen tűznek át a sűrű lombkoronán és találják meg útjukat a kis fejlődésben lévő növényekhez, kik mindennél jobban várják az életet adó fényt.

A Photosynthesis egy természeti játék, melyben növényfajokat játszunk és próbálunk meg mindent megtenni, hogy a mi… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 6

Hirdetés
Photosynthesis (2017)

Tervező
Hjalmar Hach

Kiadó
Blue Orange

Illusztrátor
Sabrina Miramon

Magyar kiadó
Gémklub

Kedvencelte 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Hintafa 
Photosynthesis (2017)

Photosynthesis (2017) társasjáték

A Blue Orange-tól megszokott rövid, zsebkendőnyi szabályú, könnyed játékok után a Photosynthesis -már csak a játékidőt nézve- egy kicsit komolyabb falatnak tűnik. Szimpatikus ötlet volt az erdő organikus környezetébe csomagolni, az egyébként elvont, logikus gondolkodást igénylő játékot. De ezen kár stresszelni, hiszen a Battle Sheepert is teljesen odáig kellett lenni.

Az absztrakt logikai játékoktól idegenkedőknek előnyös ez a szép körítés. A doboz és a játék alkatrészeinek zen kinézete ellensúlyozza a játékban hamar kialakuló konfrontációkat. Tulajdonképpen minden ültetéssel kibabrálunk a többi játékossal (leárnyékolhatjuk a fáit, akár több körre is). A nap forgásának köszönhetően viszont akadályozásunk csak bizonyos körökben hatásos. Így egyszerre kell több szempontot is figyelemmel követnünk döntéseinknél. Körökre előre agyalni, hogy melyik mezőről gyűjtünk/nem gyűjtünk fénypontokat. Miközben a begyűjtött pontjaink elosztását is gondosan meg kell terveznünk. A hátrányos helyzetbe került fákat segíteni és újakat növeszteni.

Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2018/08/01/photosynthesis

ncsn87 
Photosynthesis (2017)

Photosynthesis (2017) társasjáték

Ez egy könnyed családi stratégiai társasjáték. Oké, a családi picit lehet erős, mert hát keresztbe lehet tenni a másiknak, ha leárnyékoljuk a fáját, de nem érzem ettől olyan konfrontatívnak, máshol meg mi árnyékoljuk a másikét. Ez a játék élvezet a szemnek is, jelenleg az egyik legszebb játékom. Ketten is működik, de 3-4-en sokkal izgalmasabb, szűkebb lesz a játéktér. Bárkinek is mutatom, általában mindenki megkedveli.

Timi98 
Photosynthesis (2017)

Photosynthesis (2017) társasjáték

Érdekes kis játék, nagyon szeretjük. Elképesztően szép a grafikája, igényes, bár néhol a papír minősége (3D-s elemek) lehetne picit jobb. Aranyosak a kis részletek, mint a róka, a galamb és egyéb kis állatok a papír elemeken.
A játék szabályai egyszerűek, de több lejátszott játék után látszik, hogy vannak benne taktikai lehetőségek és nagyon meggondoltan kell ültetni azokat a fákat. A játék folyamata nagyon tetszik, ahogy fénypontokat gyűjtünk, majd növekedünk/terjeszkedünk. Abszolút érdekes és izgalmas stratégiai játék, jókat lehet nevetni (és mérgelődni) mikor leárnyékolódik egy-egy fa :) :D
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a kiegészítővel milyen játékot kapunk, hogyan fogja megváltoztatni a stratégiákat.


Folytatása

Photosynthesis: Under the Moonlight (2020) társasjáték

Összehasonlítás

Photosynthesis


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

Bosk (2019) társasjáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján