Photosynthesis (2017)

társasjáték 10
Játékidő: 45 perc · Játékosok száma: 2–4

A Nap sugarai fényesen tűznek át a sűrű lombkoronán és találják meg útjukat a kis fejlődésben lévő növényekhez, kik mindennél jobban várják az életet adó fényt.

A Photosynthesis egy természeti játék, melyben növényfajokat játszunk és próbálunk meg mindent megtenni, hogy a mi… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Hintafa 
Photosynthesis (2017)

Photosynthesis (2017) társasjáték

A Blue Orange-tól megszokott rövid, zsebkendőnyi szabályú, könnyed játékok után a Photosynthesis -már csak a játékidőt nézve- egy kicsit komolyabb falatnak tűnik. Szimpatikus ötlet volt az erdő organikus környezetébe csomagolni, az egyébként elvont, logikus gondolkodást igénylő játékot. De ezen kár stresszelni, hiszen a Battle Sheepert is teljesen odáig kellett lenni.

Az absztrakt logikai játékoktól idegenkedőknek előnyös ez a szép körítés. A doboz és a játék alkatrészeinek zen kinézete ellensúlyozza a játékban hamar kialakuló konfrontációkat. Tulajdonképpen minden ültetéssel kibabrálunk a többi játékossal (leárnyékolhatjuk a fáit, akár több körre is). A nap forgásának köszönhetően viszont akadályozásunk csak bizonyos körökben hatásos. Így egyszerre kell több szempontot is figyelemmel követnünk döntéseinknél. Körökre előre agyalni, hogy melyik mezőről gyűjtünk/nem gyűjtünk fénypontokat. Miközben a begyűjtött pontjaink elosztását is gondosan meg kell terveznünk. A hátrányos helyzetbe került fákat segíteni és újakat növeszteni.

Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2018/08/01/photosynthesis

ncsn87 
Photosynthesis (2017)

Photosynthesis (2017) társasjáték

Ez egy könnyed családi stratégiai társasjáték. Oké, a családi picit lehet erős, mert hát keresztbe lehet tenni a másiknak, ha leárnyékoljuk a fáját, de nem érzem ettől olyan konfrontatívnak, máshol meg mi árnyékoljuk a másikét. Ez a játék élvezet a szemnek is, jelenleg az egyik legszebb játékom. Ketten is működik, de 3-4-en sokkal izgalmasabb, szűkebb lesz a játéktér. Bárkinek is mutatom, általában mindenki megkedveli.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján