Nightshade (1992)

videojáték 1
Nightshade - Part 1: The Claws of Sutekh

Metro City valaha a világ egyik legbiztonságosabb városa volt, nem utolsó sorban védelmező szuperhősének, Vortexnek köszönhetően. Ám egy nap a gonosz ereje itt is megnőtt, és Vortex képtelen volt szembeszállni a túlerővel. Miután a hős meghalt, a bűnözők birtokba vették a várost, a bandaháborúk… [tovább]

Képek 2


Kiemelt értékelések

ChEebor 
Nightshade (1992)

Nightshade (1992) videojáték

Egész jópofa alkotás. Az alapötlet tetszett, elvégre egy amolyan szuperképességek nélküli szuperhőst irányítunk, aki egyedül száll szembe a gonosszal. Tetszik, hogy relatíve szépen ki van dolgozva, hogy – minthogy akció-kalandjátékról van szó – nem kell görcsösen mindent meg- és kitalálni, de jobban járunk, ha mégis sikerül. A zene a lehetőségekhez képest rendben van. A poénok meg természetesen borzalmasak (a credits képernyő is említi ezt), de nagyon is jól állnak a műnek.
Ami nem annyira tetszett, hogy az irányítás egy picit nehézkés, illetve a harcrendszer sem tökéletes, az ellenfelek egyszerűen túl jól counterezeik a támadásainkat, emiatt gyakorta elég igazságtalannak tűnt a dolog – bár a küzdelmek alapvetően így sem nehezek, ha rájöttünk, ki hogy támad. Szerencsére az elején kapunk egy limitált mennyiségben használható teljes gyógyítási lehetőséget, ami sokat segíthet, ha jól spórolunk vele.


Hasonló játékok címkék alapján