Myst (1993)

videójáték 3 1
Myst I / Myst: Masterpiece Edition

Egy napon véletlenül titokzatos könyvre bukkansz… a borítóján csak annyi áll: Myst. Ahogy hozzáérsz az első oldalon látható furcsa, mozgó képhez, egy kihalt szigetre kerülsz, ahol rejtélyek sora vár megfejtésre… azonban a sziget talán csak egy sokkal nagyobb történet apró színhelye, és valami… [tovább]

Myst: Desktop Edition

Speciális kiadás ajándék cuccokkal: Win

1998
Myst: Masterpiece Edition

Updated/remastered kiadás: Win, Mac

1999

Képek 8

SzereplőSzinkronhang
Atrus/AchenarRand Miller
SirrusRobin Miller

Kedvencelte 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 
Myst (1993)

Myst (1993) videójáték

Szüleim javasolták, hogy tegyek egy próbát a Mysttel, mikor valami logikai feladatos, de történettel rendelkező játékot kerestem. Az első rész története még elég egyszerű, nem gondolná az ember, hogy milyen nagy univerzum része ez a sztori, de már annyira szép a grafikája, amit az ember nem gondolna egy relatíve régi játéknál, jól irányítható, és olyan feladatok vannak benne, amik azért próbára tudják néha tenni a játékos idegeit (legjobb példa talán a fa a lifttel. Minden alkalommal dühöngök rajta egy sort). A karakterekről mondjuk keveset tudunk még meg, Atrusról még úgy-ahogy kiderül valami a könyvekből és levelekből, de például Sirrus és Achenar itt elég egysíkúak, ellentétben a Revelationnel, ahogy mindketten nagyon érdekes figurák.
Elemzésem a történetről:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/regi-emlekek-m…

1 hozzászólás

Folytatása

realMyst (2000) videójáték

Összehasonlítás

Myst


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Atrus (a játék kezdő, és az Atrus könyvének záró sorai): I realized, the moment I fell into the fissure, that the Book would not be destroyed as I had planned. It continued falling into that starry expanse, of which I had only a fleeting glimpse. I have tried to speculate where it might have landed—I must admit, however, such conjecture is futile. Still, the question of whose hands might one day hold my Myst Book are unsettling to me. I know my apprehensions might never be allayed, and so I close, realizing that perhaps the ending has not yet been written.

Myst (1993) videójáték

Valentine_Wiggin 

Atrus (a játékban nem megjelent, hivatalos extraként megjelent részlet a karakter személyes feljegyzéseiből): I am not able to understand, only to understand more. The picture that I wish to examine is not static, it is growing and living. Even as I understand how the hinges of a door allow me to open it, I find that it leads to a room even larger than the first. But I think perhaps that is part of wisdom. Knowing that I cannot know all, understanding that I cannot understand all. If the Maker's creation was understandable would I not find the Maker something less than great, would I not consider myself equal with the Maker? It is a tribute then to His greatness when I find myself more confused even at the very instant that I have gained insight.

Myst (1993) videójáték


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján