MicroMacro: Crime City (2020)

társasjáték 12 3
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–4

A MicroMacro: Crime City egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 15 – 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2021-ben (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a… [tovább]

Videók

magyar

Képek 4

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Bet 
MicroMacro: Crime City (2020)

MicroMacro: Crime City (2020) társasjáték

Egyszerű és nagyszerű, nyomozós, szavak nélküli történetmesélés! Nem is tudom hirtelen, hogy van-e hasonló, pusztán figyelemre és koncentrációra építő társas (talán a puzzle, de ez jóval többet ad). Hihetetlenül szórakoztató, pedig a játékszabály pár szóban összefoglalható: keresgélj és vedd észre! Ha végigjátszottam a 16 esetet, be fogom vinni az iskolámba a diákok részére (technikumról van szó, 14+), kiragasztom a falra, és nyomozós játéknak fogom nevezni azt, ami egyébként figyelem-koncentráció fejlesztés ezerrel. :) Saját jelölőket tényleg használni kell, azt nem adtak hozzá. 1-3 főnek javaslom egyszerre, többen nem hiszem, hogy hozzáférnek érdemben.

4 hozzászólás
ncsn87 
MicroMacro: Crime City (2020)

MicroMacro: Crime City (2020) társasjáték

Nagyon jó innovatív nyomozós társasjáték. Akinek ez az eszébe jutott, hogy ilyen megoldással dedukciós társast csináljon, le a kalappal. Baromi nagy munka lehetett ezt a térképet ilyen kis rajzokkal megalkotni, főleg, hogy néha kis részleteket kellett figyelni a nyomozás közben, csak pici eltérések is számítottak a rajzokon.
Az eleje, közepe nagyon bevezető volt, nem igazán okozott gondot egyik sem. Az utolsó pár volt már nehezebb. Remélem a következő részben több ilyen nagyobb kihívást jelentő ügy lesz.
Annyi, hogy sokat nem érdemes egyszerre megcsinálni, mert a szemed is elfárad elég hamar és a hátad, derekad sem bírja. Meg mivel jó élmény, érdemes beosztani.
Azt aláírom, hogy nem mindenkinek való ez a játék. Aki nem szerette a Hol van Waldot? és társait, az ezt sem fogja kedvelni.
A másik, hogy ezt max. 2-3-an játszanám. Egyszerűen fizikailag nem kényelmes többet körbeállni. Nekem pl. fejjel lefele nem is volt átlátható.
Egy bajom volt, hogy kis jelölőket igazán adhattak volna hozzá, mert hasznos oda tenni valamit, mit hol találtunk meg az adott ügyben.
Mivel ez egy egyszer végigjátszható társas, a térképet szerintem utána érdekes kitenni a falra. Dísznek is jó, meg ha vendégek jönnek, böngészhetik. :)


Hasonló játékok címkék alapján