Második esély (2019)

társasjáték 8 7
Second Chance
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 1–6

Melyik alakzat lesz a legjobb? Válassz egyet minden körben,és próbáld úgy lerajzolni, hogy minél kevesebb üres négyzet maradjon a játék végére. Ha a kirakó-darabok közül egyik sem fér el, akkor se csüggedj, mert még mindig van remény! A Második Esély megmenthet a korai kieséstől.
(compaya.hu)

Második esély (2019)

Tervező
Uwe Rosenberg

Illusztrátor
Max Prentis

Magyar kiadó
Compaya.hu
Gamer Café Kft.

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Bet 
Második esély (2019)

Második esély (2019) társasjáték

Uwe Rosenberg egyik polimino alapú flip&write játéka. Sokáig szemeztem vele, de nem volt szimpatikus a borító dizájn, ezért hagytam. Most mégis kipróbálva pozitívan csalódtam, van benne bőven agyalási lehetőség.

dorkabuba 
Második esély (2019)

Második esély (2019) társasjáték

Röviden: annak ajánlom, aki szeret rajzolni, de nem tud. (Pont mint én.)

2019-ben jelent meg ez a játék, ami nagjyából az az időszak, amikor berobbantak a flip/roll & write játékok. A Kartográfusok is ebben az évben jelent meg, és azt hiszem, ez lehetett a halála a Második esélynek. Túl sok a hasonlóság, csak a Kartográfusok átgondoltabb, jobb.

A szabályok nagyon egyszerűek, zéró tematikával. Ez a növényes beütés kizárólag design, meg sem próbálták belemagyarázni magába a játékba – amiért végső soron hálás vagyok.
    A „második” esély sem egy nagy varázslat, sőt kifejezetten bénán hangzik – de valójában másképp szinte lehetetlen lenne kitölteni a kis négyzetkéinket.
    Az insertet nagyon hiányolom belőle, főleg, hogy pont meg lehetett volna oldani ha egy icipicit nagyobb a doboz, így viszont csak összeborulnak a kis kártyák. De legalább két oldalas a rajzolós lap.
    A solo szabály egy vicc: játssz le 3 menetet, és ne érd el a szumma 10 üresen maradt négyzetet.

Mindezek ellenére amúgy szeretem, és tudatosan vettem meg a Kartográfusok mellé.
    – Szinte egyáltalán nincsen setup.
    – Mivel egyáltalán nincs tematika és kitöltési megkötés, szabadon szárnyalhat a fantázia. Először színes ceruzákkal színezgettem, másodjára már grafittal, kizárólag egyenes vonalak mindenféle variációjával töltöttem ki. Mindkettőnél szép volt a végeredmény. A párom meg (khm, grafikus), szép növénymintákkal töltötte ki. A határ tényleg a csillagos ég. Cserébe ez rendesen meg tudja dobni a 10-15 perces hivatalos játékidőt.
    – Anno a Gamewizen 3700 Ft-ért vettem, ami ár-érték arányban teljesen rendben van (kb 4k a lélektani határom kis játékoknál.)

Soloban, amikor rámjön a rajzolgathatnék, annak ellenére, hogy nem tudok, kifejezetten élvezetes. Ketten vagy többen már biztos, hogy Kartográfusok lesz belőle.

3 hozzászólás
ncsn87 
Második esély (2019)

Második esély (2019) társasjáték

Könnyed játék, de nagyon zen. :) Kis cuki. Ha több időt szán rá az ember, jól el lehet rajzolgatni. Tényleg kikapcsol.

Edi 
Második esély (2019)

Második esély (2019) társasjáték

Nagyon egyszerű, de nagyszerű játék. Klassz kikapcsolódás, főleg ha az ember rászánta az időt és ki is színezi az alakzatokat.

Criala 
Második esély (2019)

Második esély (2019) társasjáték

Tetris alapú, egyszerű, rajzolgatós. Nagyon jó olyan alkalmakra, amikor valami nyugis, zen játékra vágyunk. Nagyon hamar végig lehet játszani.


Hasonló játékok címkék alapján