Mafia: The City of Lost Heaven (2002)

videojáték 18 18
Mafia

1930-at írunk. Miután véletlenül összezördült a maffiával, Tommy Angelo taxisofőr vonakodva bekerül a szervezett bűnözés világába. Kezdetben nehezen tudta elfogadni a Salieri családot, de a busás jutalmaknak még ő sem tud ellenállni. Ahogy emelkedik a ranglétrán, a fizetség egyre jobb, de melók… [tovább]

Videók

Angol

Képek 6

SzereplőSzinkronhang
Tommy AngeloMichael Sorvino
PaulieWilliam DeMeo
SamMatt Servitto
Don SalieriGeorge DiCenzo
Frank CollettiDan Grimaldi
VincenzoJohn Tormey

Most játszik vele 3

Kedvencelte 18

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

ViolaChaos 
Mafia: The City of Lost Heaven (2002)

Mafia: The City of Lost Heaven (2002) videojáték

+ fasza 30-as évek béli maffiás hangulat
+ nagyon jó, a korhoz passzoló zenék
+ A főhős személyisége abszolút azonosulható és szerethető
+ rengeteg fasza autó
– botrányosan bugos modern (Win10) OP rendszeren
– A bugosságból fakadóan k*$@!#% csal a játék sokszor
– az eredeti OST-t csak mókolással lehet élvezni, mert jogi problémák miatt kihagyták a játékból… ♥♥♥♥ OFF!
– minden tiszteletem ellenére sajnos azt kell mondanom, a történet abszolút ponyva, a szokásos maffiás dilemmákon túl nem nagyon mutat a játék, de ezt tudjuk be annak, hogy nem egy mai darab már.

summa:

Tudom, hogy kb. mindenki meg fog köpködni a véleményem miatt, de sajnos az a helyzet, hogy kénytelen vagyok rengeteg embernek belegázolni az egyik meghatározó gyerekkori élményébe.
Sajnos nekem annak idején ez a játék kimaradt, mert akkor még PSX-en nyomultam, de emlékszem, hogy az 576 Kbyte-ot forgatva irigykedve nézegettem, hogy a pc-sek milyen fasza játékkal gazdagodtak, és talán majd egyszer lesz módom játszani vele. Később, ha jól emlékszem 2004ben megjelent PSX-re is,de akkor már pont PC-re váltásban voltam, és már annyira nem is volt előtérben a játék, szóval egészen mostanáig váratott, hogy nekiüljek ennek a klasszikusnak.
Nagy várakozással tettem mindezt, és sajnos minél több órám ment bele, annál frusztráltabb és szomorúbb lettem. A történet bár nem túl bonyolult, kellemes kikapcsolódást tudna nyújtani, viszont a játék olyan szinten szétszívatja az ember, amit nagyon régen tapasztaltam már.
Ha tempomat nélkül próbálunk meg közlekedni, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan a nyakunkban fog loholni a yard, ami az elején még viccesnek is hathat, de a 15-20. belerakott óránál már kifejezetten idegesítő. Szóval a tempomatos 40-nel tötyögést kénytelen vagyunk a legtöbbször bevállalni..
A fegyverekkel célozni egy rémálom, nyilván a harmincas években vagyunk, szóval nem hipermodern cuccokról beszélünk, de az alapból sem túl kegyes játékon még nehezít, hogy rohadtul nehéz pontosan lőni.
A játék ahogy haladunk a vége felé, egyre mocskosabb módon csal, erre a legjobb példa az utolsó küldetés, amivel több mint 4órát sikerült elszórakoznom. Valószínűleg amúgy ezek a hibák a Win10-en való futtatásból is adódhatnak, mert ezeken felül is rengeteget bugolt a játék, volt hogy egy küldetéssel nem tudtam haladni, mert az egyik párbeszéd valamiért nem fejeződött be, én meg forgolódtam egy fél órát, hogy most merre tovább. Mondjuk kicsit érthetetlen ez számomra, mert a GTA3 egy idős a mafiával nagyjából, és az a mai napig egy teljesen jól játszható játék, ha csak a játékmechanikát veszem most szigorúan figyelembe.
Tényleg nem akarok senkit magamra haragítani, pontosan tudom, hogy mennyire szereti ezt a játékot a velem kb hasonló korosztály, de fájó szívvel azt kell mondanom, ez a játék, ma, modern gépen a játszhatatlanságot súrolja. Halvány reménysugár, mostanság rebesgetik hogy remasterelik a 2. és 3. részt… Hogy az első részt miért nem, az egy hatalmas kérdőjel számomra, hiszen mindenki ezt várná szerintem a legjobban, és amúgy lenne benne bőven potenciál, mert az alapok jók, amiket 2020as színvonalra átültetve egy rohadtul ütős dolgot lehetne összehozni.. És biztosítok mindenki afelől, hogy én leszek az első, aki megveszi a játékot remasterelve, és „ajánlott” értékelést fogok neki adni, hacsak nem szúrnák el végtelenül, de szerintem nem kell ettől tartani..Ahogyan a remastertől sem sajnos.
Értékelésemet úgy olvassátok, hogy nem a játék tartalmi oldalával van a problémám, mert az abszolút megfelel a kornak, amikor gyártották, 15-6 évesen én is nagyon adtam volna az egész fílinget, amit ad a játék. Az őszinteség leginkább annak szól, hogy aki esetleg gondolkodik a végigjátszásán Win10 alatt, az kétszer is meggondolja a dolgot..Salute!


Folytatása

Mafia: Definitive Edition (2020) videojáték

Összehasonlítás

Mafia


Népszerű idézetek

Tmcat 

Tommy Angelo: I think it's important to keep a balance in things. Yeah, balance, that's the right word. Cause the guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the one who wants too little from life might not get anything at all.

Mafia: The City of Lost Heaven (2002) videojáték


Hasonló játékok címkék alapján