Machinarium (2009)

videojáték 17

A Machinarium egy díjnyertes független rejtvény- és kalandjáték, a népszerű Samorost és Samorost2 webjátékok fejlesztőitől.

Egy kis robotnak, akit kidobtak a város mögötti roncstelepre, vissza kell térnie, szembe kell szállnia a Fekete sapkás Testvériséggel és meg kell mentenie… [tovább]

Machinarium (2009)

Fejlesztő
Amanita Design

Kiadó
Amanita Design

Platformok
Windows

Kedvencelte 12

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

kedaiyun 
Machinarium (2009)

Machinarium (2009) videojáték

Az Amanita Design korábbi játékait is végigjátszottam, és ez sem maradhatott ki. Korábban már végigjátszottam, de most meg is vásároltam a Steamen egy olyan csomagban, melyben benne van a zene és az artbook is.
A játékban egy kis robot a főszereplő, akinek meg kell mentenie a várost a gonoszoktól, és kiszabadítania barátnőjét. A játék hangulata fantasztikus, olyan, mint egy poszt-apokaliptikus világ, minden rozsdás, régi, időnként már a természet próbálja visszahódítani a környezetet, de mégsem nyomasztó és lepusztult. A robotvilágban minden fémből van, robot a madarak, a macska, az egér, még a rovarok is. El lehet veszni a részletekben, hogy milyen trófeák vannak a falon, vagy ott a tér, ahol egy templom áll, és egy zsidó illetve egy keresztény robot bemegy imádkozni, de egy robot-müezzin is imára hív. Az egész elképesztően aranyos és bele lehet szeretni a hangulatába. Ráadásul van egy összekötő szál is a Machinarium és a Samorost (szintén Amanita-játék) között, méghozzá egy kisrobot az. A játékban nincs emberi beszéd, sem felirat, mégis érthető minden, ugyanis a szereplők gondolatbuborékaiban a mini animációkból kibontakozik az egész történet. Ha túl sokat várunk, akkor főszereplőnk felidéz pár jó emléket. A játék zenéje is nagyon tetszik, néha szomorkás, néha vidám, de van jazz is benne, vagy egy különleges szám, amit a robotzenekar ad elő. A mini játékok és logikai feladványok megoldhatók, de néha elég sokat kell próbálkozni (pl. az amőbánál). Van beépített végigjátszás is egy kézikönyv formájában, mely mindig csak az adott pályára vonatkozik, lapozni nem lehet benne, de hogy ne legyen olyan könnyű dolgunk, a könyv nyitásához is egy végig kell játszani egy kis játékot. Természetesen a segítség nem szöveges, hanem képes.
Mindenkinek ajánlom ezt a játékot, aki szereti a point-and-click játékokat, de másoknak is, hiszen annyira jópofa és élvezetes. Nekem nagyon tetszett!


Ha tetszett, játssz ezzel is


1

The Neverhood (1996) videojáték

1 szavazat · Összehasonlítás

Hasonló játékok címkék alapján