Kariba (2010)

társasjáték 7 9
Játékidő: 15 perc · Játékosok száma: 2–6

Helyszínünk ezúttal Afrika szavannája: perzselő napsütés, szűkös vízkészletek… A környék összes állata inni és egy kicsit felfrissülni szeretne, természetesen elsőként! Így az elefánt elüldözi a rinocéroszt, a rinocérosz pedig az egeret… De tudjuk, hogy az elefánt fél az egértől: így akár el is… [tovább]

Kariba (2010)

Tervező
Reiner Knizia

Kiadó
Helvetiq

Illusztrátor
Felix Kindelan

Magyar kiadó
Reflexshop

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

ncsn87 
Kariba (2010)

Kariba (2010) társasjáték

Nagyon, nagyooon cukiiik a kártyák. Egy könnyed játék, amit egy fárasztó nap után is szívesen előveszek. Kicsi, kompakt, strandra is vinném. Nekem nagyon tetszett. Mindenképpen beszerzem.

soulway 
Kariba (2010)

Kariba (2010) társasjáték

Végtelenül egyszerű, de nagyon kreatív kártyajáték. Egyszerűsége ellenére nem árt egy kis logika, ha nyerni akar az ember. Pozitívuma, hogy kis méretének köszönhetően, bárhova magammal tudom vinni, és bármikor elő tudom venni, mert egy-egy menet nem hosszú. A szabályok könnyen tanulhatóak, így a magyarázás sem vesz sok időt igénybe. A kártyákon szereplő állatok annyira cukik;) És a kártyák is jó minőségűek, pedig egy nem drága játékról van szó. A játék lényege, hogy minél több kártyát begyűjtsünk. Ezt akkor tudjuk megtenni, ha a lerakott kártyák száma eléri vagy meghaladja a hármat. Ekkor a lerakott állat „elüldözi” maga mellől a kisebb állatot. Aktuális kedvenc, el tudunk vele ütni nagyon sok időt. :)
Hasonló társait (Bandido, Winston) is nagyon szeretjük.

Hintafa 
Kariba (2010)

Kariba (2010) társasjáték

Kétségtelen hátránya, hogy nincs benne se kaki, de még csont se (https://gremlin.hu/ertekelesek/16617) , de elvitathatatlan előnye, hogy Reiner Knizia tervezte. Ez pedig nálunk nagyon jó ajánlólevél, nem emlékszem olyan Knizia-játékra, ami ne nyerte volna el a tetszésünket.

A témája is aktuális: a vadon szomjas állatai az itatónál tolonganak, hogy csillapítsák szomjukat. Azt, hogy ki tud inni a természet törvényei határozzák meg: a legerősebb elűzi a gyengébbet. Kivéve az kisegeret, akitől a legerősebb elefánt -de csak ő- retteg.

Apró trükkök, taktikák sok színt és lehetőséget visznek a játékba. Egy nagyobb óvodás számára is könnyű felfedezni és alkalmazni ezeket az apró tanulságokat, megalapozva a későbbi játékok felfedezésének módjait.

Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2019/07/24/tarsasjatekok_utazashoz

kepopera 
Kariba (2010)

Kariba (2010) társasjáték

Nagyon jót játszottunk vele, több órán át lekötött minket. Ajánlom felnőtteknek is, mert köztünk korosztály szerint egy sem volt. :)


Hasonló játékok címkék alapján