Final Fantasy IX (2000)

videójáték 5
Final Fantasy IX

Remastered kiadás: iOS/Android, Win, Xbox One, PS4, Nintendo Switch

2016
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 
Final Fantasy IX (2000)

Final Fantasy IX (2000) videójáték

Ah, istenem… Az örök kedvenc. Imádtam benne mindent. Jó-jó, némelyik karakter sekélyes, de legalább változatos csapatösszeállításokat lehet csinálni (temészetesen a kis fekete mágusunk, Vivi volt a kedvencem).

Baromi jó a hangulata, szuper a világ (ez aztán ízig-vérig fantasy), jók a minijátékok (imádtam kártyázni), csodaszép a zenéje és szerintem nagyon menő volt Kuja is (bár férfi létére a tangán és szoknyán kívül választhatott volna valami más öltözéket, khm).

Hjajj, a régi szép idők…

Gyula_Radics 
Final Fantasy IX (2000)

Final Fantasy IX (2000) videójáték

20 év hosszú idő! Akkor játszottam először ezzel a játékkal. Egyik korai meghatározó Playstationos élményem volt. Az első játékok között volt amivel játszottam. Imádtam akkor és most is. Most a Steam-es verziójával játszottam, amibe ugye bekerültek pici boostok, pl.:nincs random harc, nagyobb sebessség, 9999-es sebzés. Bizony néha használtam őket. Mai szemmel nézve a 20 évvel ezelőtti játékmechanika kissé lassú, jóval az ingerküszöb alatti- hát kérem 20 év alatt felgyorsult a világ.
A történet, a karakterek viszont még mindíg nagyon renndben vannak számomra, bár közel 40 évesen kissé bugyutának tünt némely párbeszéd. Ez még 2000-ben nem zavart, vagy fel sem tünt.
A történet hosszára nem lehet panasz -már aki szereti a hosszú, epikus történeteket. A főszál melett millió mellékküldetés is található pl.: kártyagyüjtés, békagyüjtés, Chochobo-s kincskeresés, barátságos szörnyek felkutatása , csillagjegy gyűjtés stb.
Hogy jó játék-e az FF9, ajánlom-e? 20 évvel ezelőtt imádtam, s most is kellemes órákat töltöttem vele, bár ehhez nagy mértékben hozzájárul, hogy felszálltam arra a bizonyos nosztalga vonatra.Viszont biztos vagyok benne, hogy a tőlem fiatalabb gémereknek, akik a játékot nem a maga idejében játszották- nem fog bejönni, vagy legalábbis nagyon kevesüknek. Lassúnak, csúnyának, fogják tartani. 20 év az 20 év.
Akinek viszont bejön a hangulata biztos kellemes tizenórákat fog tudni eltölteni vele. Nekünk „öregeknek”, meg érdemes elővenni, mert kellemes nosztalgiautazáson vehetünk részt


Hasonló játékok címkék alapján