Falcon City (2020)

videojáték 1

A bűn nem ritka vendég Falcon Cityben, de szerencsére te – úgyis mint Kurt Tracker, mesterdetektív – rajta vagy a nyomon. Egy kiábrándult, cinikus nyúl, aki mindezek ellenére a legjobb nyomozó akit a város valaha látott.
Mégis, egy emberrablás megbízható tanúk és bizonyíték nélkül talán… [tovább]

Képek 3

Hirdetés
Falcon City (2020)

Fejlesztő
Likely Games

Kiadó
Likely Games

Platformok

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi 
Falcon City (2020)

Falcon City (2020) videojáték

8/10 – nem tökéletes, de összességében nagyon is szerethető, ajánlom

Két kedves barátom első Steames játéka, úgyhogy extrán izgatott voltam, hogy vajon jó lesz-e, de szerencsére nem csalódtam. :)

Főhősünk Kurt, a sármosan flegma és pimasz nyúl, aki detektívként keresi kenyerét. A játék egy nyomozást követ végig, melyben a végkimenetelt nagyban befolyásolja, hogy mennyire voltunk alaposak és jó detektívek.
A játék nem hosszú, kb. 3-4 óra alatt kipörgethető, úgyhogy annak is ideális, aki nem szeret több száz órát beleölni ilyesmibe; viszont kellően immerzív ahhoz, hogy okozzon egy erőteljes vágyakozást a folytatás iránt, ha a végére értünk.

A grafikája a számomra nagyon szerethető noir képregényes stílusú, kicsit mind Kurt stílusa, mind a rajzolás a Blacksadet juttatja eszembe.

A nyomozás részét legjobban az angol „challenging” szó írja le. Nem megoldhatatlan, de nem is néz hülyének a játék; elvárja hogy minden helyszínen ténylegesen alapos kutatómunkát végezz, és van, ahova többször is vissza kell térni.
A döntéseinknek, választásainknak valóban lesznek tényleges kihatásai a játék kimenetelére, aminek én nagyon örültem. Elég kiábrándító tud lenni, amikor egy játék tele van filler döntésekkel. (Khömm, Before the storm, KHÖMMM).

Ami kicsit zavaró volt, de lehet hogy ebben én bénáztam, hogy van 1-2 tárgy, aminek a „hatósugara” nagyon kicsi, tehát hiába csinálod vele azt amit a játék megkíván, ha már csak egy icipicit odébb csinálod, akkor nem fog engedelmeskedni. Illetve van egy kolléganő, Tanja, akinek számomra túl robotikus volt a voice actorja, ami főleg ahhoz képest, hogy a többi karakteré kifejezetten profi volt, eléggé fájt.

Összességében nagyon kellemes játékélmény, amit ajánlok mindenkinek, aki szereti a story rich nyomozgatós történeteket.


Ha tetszett, játssz ezzel is


Hasonló játékok címkék alapján