Duplán okos húzás (2019)

társasjáték 10 13
Twice as clever, Doppelt so clever
Játékidő: 30 perc · Játékosok száma: 1–4

Doppelt nagyon jól követi a 2018-as Ganz schön modellt. A kockákat még okosabban és okosabban kell megválasztani! Az aktív játékos minden egyes fordulóban hat kockával dob, és egyet kiválaszt, és bejelöli a helyén a pontozási rácson.
Az alacsonyabb számú kockákat oldalra teszi, majd a… [tovább]

Videók

angol · angol
magyar
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Molymacska 
Duplán okos húzás (2019)

Duplán okos húzás (2019) társasjáték

A Doppelt so clever elkezdte kijavítani a Ganz Schön Clever hibáit, miközben mégis olyan mint az eredeti játék. Új mechanizmus van benne, de mégsem annyira új, csak kellemesen más.
Igazából itt a legújabb újítás a szürke kocka, amivel kiválaszthatok több kockát is és így több beírt kocka után kaphatok pontot. Ez meglepően új, és emiatt igazából teljesen más lesz a játék ritmusa szerintem. A sárga is érdekes ebben a játékban, hogy vízszintes és függőleges nyilak mentén kapjuk a bónuszt és, hogy nem csak egyszer, hanem kétszer kell megjelölni a kockák, hogy pontot érjen. A rózsaszín is nagyon tetszik, hiszen oda írhatok bármilyen számot, a kérdés az, hogy a bónuszt megkapom vagy sem. Ez is kicsit lazít a határokon (ahogyan a szürke is).
Ebben a játékban az egyik bónusz a visszavevő kocka, hogyha valamit a szürke tálcára raktál, onnan vissza tudod venni, ami szerintem (főleg a szürke miatt) egy egészen jó segítség.
Ha nem is a kedvencem lett, de van olyan jó, mint az első része a sorozatnak.

ncsn87 
Duplán okos húzás (2019)

Duplán okos húzás (2019) társasjáték

Hasonlóan szuper, mint a nagytestvére. Kicsit talán nehezebb, összetettebb. Ugyanúgy függőséget okoz.

Laszlo_Molnar 
Duplán okos húzás (2019)

Duplán okos húzás (2019) társasjáték

Olyan, mint a Ganz Schön Clever, csak összetettebb, nehezebb. Érdekes variáció az eredetire, minden területen izgalmasabb tennivalóval, mint korábban. Jó ez is.

Morpheus 
Duplán okos húzás (2019)

Duplán okos húzás (2019) társasjáték

Nem az a klasszikus kockadobálós játék, egész érdekes koncepció. Van min gondolkozni, kombinálni kell ahhoz, hogy a legjobb eredményt lehessen elérni.


Hasonló játékok címkék alapján