Children of Silentown (2023)

videójáték 1

A tizenkét éves Lúciát rémálmok gyötrik. Ebben persze semmi meglepő nincs, ha egy olyan faluban élsz, amit egy szörnyek lakta erdő vesz körül, és akiknek az üvöltését minden éjszaka hallod. Ezen a helyen az sem szokatlan, hogy valaki eltűnik. Lúcia más gyerekekhez hasonlóan retteg az erdőtől, a… [tovább]

Videók

angol
angol · magyar

Képek 14

Most játszik vele 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Princze 
Children of Silentown (2023)

Children of Silentown (2023) videójáték

„Közismert tény, hogy a fülünkkel hallunk, a szemünkkel pedig látunk. De ahogy öregszünk, érzékszerveink eltompulnak, ezáltal érzékelésünk elhomályosul. Egyesek azonban, bár kiválóan látnak, szeretnek félrenézni; s bár tökéletesen hallanak, nem figyelnek. Mert a félelmet sokkal nehezebb kezelni, mint az öregkort vagy bármilyen betegséget. Hallottál már Csendesfalváról? Néhány elszigetelt ház az erdő szívében. Nincsenek hangok, nincsenek zajok, csak suttogás és halk lélegzet. Emberek, akik a biztonságuk érdekében kénytelenek betartani a szabályokat. Mert bár az erdő nappal békés és nyugodt, alkonyatkor meghallod őket… A szörnyeket.”

A Children of Silentown egy klasszikus, sötét tónusú mese, így mondanivalóval és tanulsággal is rendelkezik, ám mesejellegéből fakadóan az ijesztőbb és feszültséggel telibb pillanatok ellenére a fiatalabb korosztálynak is jó szívvel tudom ajánlani. A játék irányítása nagyon egyszerű, a nyelvezete sem bonyolult, ezért nyelvtanulásnak ill. -gyakorlásnak sem rossz, de ha valaki magyarul szeretne játszani, arra is van lehetőség!

A játék nehézsége szerintem kellemes, néha ugyan szükséges kicsit agyalni a dolgokon, de nincsenek elborult megoldások. A minijátékok jelenthetnek némi problémát, ha nem érzel rájuk – nekem a második dallal párosított volt ilyen, amíg nem kezdtem el „négy dimenzióban” gondolkodni… :-) A játék egyik legérdekesebb szegmense ugyanis az, hogy a történet során különböző hangokkal találkozunk, amiket feljegyzünk a naplónkba és amikből aztán idővel dalok lesznek, amik segítségével az emberekre, tárgyakra, élőlényekre tudunk hatni…

Az atmoszféra és a dizájn hibátlan, a történet pedig elég érdekesen alakul az események sodrásában. Vannak apróbb választási lehetőségek, amitől egyes jelenetek másképp alakulnak, ám lényegi változást igazából csak pár elrejtett hang megtalálása okoz. De érdemes ezeket megkeresni, mert a legvégén így több különböző befejezés várhat rád! ;-)


Hasonló játékok címkék alapján