Carcassonne – Vadászok és gyűjtögetők (2002)

társasjáték 8 6
Játékidő: 40 perc · Játékosok száma: 2–5

A Carcassonne Vadászok és gyűjtögetők stratégiai játék egy sok-sok évezredekkel ezelőtti korba repít vissza.

Azon a területen, ahol Carcassonne városa elterül a hatalmas várral és a várost körbeölelő várfallal már évezredekkel azelőtt emberek laktak. Az itt élők vadállatokra vadásztak,… [tovább]

Videók

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 2

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Molymacska 

Bevallom, túlságosan nem érdekelt a játék, inkább csak feltűnt, hogy a Prehistoric kihívásban is benne van, és emiatt próbáltam ki.
Ez egy Carcassonne játék, és a nagyrésze, az érezete, és az egész játék, az szerintem pont olyan, mint más Carcassonne játék. Nekünk ezért volt könnyű kapcsolódni hozzá, és ezért pillanatok alatt már játszottunk vele, mert az egész nagyon ismerős volt.
Ami a különbség volt, az egyrészről maga a grafika. Most nem várat építünk, hanem erdőt, nem utakat, hanem folyót. Ha őszinte szeretnék lenni (márpedig miért ne lennék az), ez a tematika hozzám közelebb áll, valahogyan jobban állt szerintem neki.
Szabályok tekintetében ugye az állatok jelentek meg, ami taktikusabbá teszi az egészet (már ha látnánk! legalábbis én kicsit hunyorogtam a lapkák felett), illetve az extra bónusz lapkák jelentették, amik kicsi változatosságot hoznak bele a játékba. A kunyhó is érdekes újfajta pontszerzési lehetőség, ez is kicsit árnyalja a játékot.
Ellenben akármennyi új, vagy más dolog van benne, ez akkor is csak egy Carcassonne játék. Jó pakolgatni, utána számolni, de nem kell tőle rettentően sokat várni szerintem.

ncsn87 

Szuper verziója a Carcassonne világának. Kellően összetett és izgalmas, majdnem mint az alap a két kiegészítővel. De picit rövidebb a játékideje.
Kicsit nehezebb, jobban meg kell gondolni, hova éri meg embert, kunyhót tenni. Tetszenek az extra lapkák, plusz csavart adnak a játékhoz. Bár nem tartom kiegyenlítettnek a képességeiket.
Szép a grafikája. Bár kicsit bántja a szememet a sok pici rajz, állatka. A végső összeszámolás emiatt kicsit macerásabb.

LittleStar 

Nálunk nagyon bejött a játék. 2 fővel pörgősebb, de 4 és 5 fővel is kipróbáltuk, úgy viszont még változatosabb, még hamarabb keresztbe húzzák az ember számítását. Nyilván van benne némi szerencsefaktor is, de a logika is igen fontos.
A grafika és a minőség számomra hibátlan. Maga a körítés, a történet az őskorral nálunk telitalálat volt. :)


Hasonló játékok címkék alapján