Assassin's Creed II (2009)

videójáték 70

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A játék az Assassin's Creed közvetlen folytatása, főszereplője ezúttal is Desmond Miles, miután megszökött az Abstergo Industriestől egy alkalmazottal, Lucy Stillmannel. Hogy keresztbe tehessenek az Abstergónak és a modern kori Templomosoknak, Desmond egy fejlettebb Animus használatával újraéli… [tovább]

Videók

Képek 5

SzereplőSzinkronhang
Ezio Auditore da FirenzeRoger Craig Smith
Hirdetés

Most játszik vele 9

Kedvencelte 46

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Gyula_Radics 
Assassin's Creed II (2009)

Assassin's Creed II (2009) videójáték

Érdekes dolog az idő… 2020-ban jutottam el odáig, hogy elővegyem ezt a 2009-es játékot. Tervbe van,hogy végig játszom az AC szériát az elejétől. Úgy alakult, hogy a széria újabb részeivel hamarabb játszottam, Syndicate, Origins, Odyssey. Sajnos nem tudok elvonatkoztatni ezektől, és ezekhez hasonlítom a régi részeket. Hát ööö izé. A grafikát hagyjuk is, mert arról nincs értelme beszélni 11 év távlatában. Viszont az irányítás a játékmenet mára már eléggé kopottas, helyenként borzalmas. Tudom, akik annak idején játszottak vele, mai napig a széria egyik legjobb részének tartják. Megérteni nem értem meg, de elfogadom. Mint említettem nem tudok elvonatkoztatni az újabb részektől és azok szűrőjén keresztül nézem a játékot, és hát így nálam jóval gyengébben teljesít. Igazából a reneszánsz Itáia sem az én világom. Kifejezetten jót tett a sorozatnak az RPG elemekkel való vérfrissítés is az újabb részekben. Az első részhez képest a játékmenet mérdfölekkel jobb lett, bár csodálkoztam azon, hogy mintha az első rész néhol mintha szebb lenne a két évvel fiatalabb folytatástól. A történet viszont szuper. Ezio karaktere szerethető. Csupán ezek vitték el a hátukon a sztorit, illetve az elhatározás, hogy sorban végig akarom játszani a játékokat. Na lássuk tovább jöhet a Brotherhood!

Pomatt54 
Assassin's Creed II (2009)

Assassin's Creed II (2009) videójáték

Az első rész után szerintem új magaslatokba emelte a sorozatot. Nem sokkal, de jobb grafika, viszont sokban fejlettebb játék mint a korábbi. A történek kevésbé Hitman-es, Ezio karaktere igazi klasszikus. Igazán szerethető, a játék elején még fiatal, igazi olasz. Szerintem mindenki könnyen megszereti. A játék folyamán fokozatosan érettebb lesz, amit szerintem jó végigkísérni. Aki kicsit szimpatizál a régebbi játékokkal és szeretné majdnem az alapoktól megismerni a sorozatot, akkor ezt ajánlanám kezdésnek.

Victorious 
Assassin's Creed II (2009)

Assassin's Creed II (2009) videójáték

Igazi felüdülés volt az előző rész után, minden téren jobb lett ez.
Ezio egy remek főkarakter és a történet is érdekes volt számtalan szép helyszínnel (amikhez már nekem is volt szerencsém élőben). Bár megkell említenem, hogy Velence elején viszonylag belassult a story és a végső csata is kicsit antiklimatikus volt (főleg, hogy a spoiler) Ja és Leonardo nagyon kedvelhető.
A jelenbéli szálat továbbra sem fogom szeretni, bár szerencsére nem lett túltolva.
A mellékküldetések igazából felejthetőek, csak akkor érdemes megcsinálni őket ha kell a pénz vagy maximalista vagy.
A mellékes gyűjthető dolgot többségét nagyon szerettem! A villa felújítása, a codexlapok, de még a szobrok és a festmények is bejöttek. A fejtörők az „igazságnál” meg nem voltak rosszak. A tollakat gyűjtse össze akinek 6 anyja van :D

Mint látható nem tökéletes, de még így is egy remek játék amiben eltörpülnek a rosszabb részek. Közel járt a 10-hez, de inkább egy 9 marad.
Könyvben is szerettem az Ezios részeket, remélem itt is élvezhető lesz a folytatás.

carragher 
Assassin's Creed II (2009)

Assassin's Creed II (2009) videójáték

Ez volt az első játék amit teljesen végig be tudtam fejezni. Nagyon szerettem.

MewIchigo_Fan_Daniel 
Assassin's Creed II (2009)

Assassin's Creed II (2009) videójáték

A legjobb és leghangulatosabb Assassin's Creed játék azóta is.
Részletes értékelés az Ezio Collection értékelésemben. :')

Master_Miller 
Assassin's Creed II (2009)

Assassin's Creed II (2009) videójáték

Számomra (és még sokak számára) a sorozat csúcspontja. Érdekes, nagyívű történet, mind a multban, mind a jelenben, csodálatos grafika és játékmenet. Imádtam.


Népszerű idézetek

MiRage 

Federico: It is a good life we lead, brother.
Ezio: The best. May it never change.
Federico: And may it never change us.

Assassin's Creed II (2009) videójáték

EmKatona 

– Jó életet élünk, testvér.
– A legjobbat. Soha ne változzon.
– És soha ne változtasson meg minket!

Assassin's Creed II (2009) videójáték


Hasonló játékok címkék alapján